След като стана ясно, че зимната ваканция в училищата в Пловдив се удължава със заповед на кмета Иван Тотев, сред целокупното ученическо-учителско-родителско съсловие се породиха доста разнородни емоции и мисли. Учениците, естествено, са повече от щастливи - особено от по-горните класове. Учителите и те не са недоволни - тъкмо ще си починат от изморителните новогодишни празници. Но родителите...

За родителите, и то предимно тези на "малките" ученици, подобно решение си е направо шок. А кой ще гледа децата? На кого да ги оставят, особено ако нямат баба и дядо? TrafficNews.bg зададе един и същи въпрос на няколко родители на деца от началния курс: Как ще се отрази новоизникналата ваканция на семейството ви? Ето и отговорите, които са достатъчно красноречиви:

"Добре че съм в майчинство заради малкото дете, иначе... не зная как ще се оправим. Останалите майки от класа, които работят, са изпаднали в потрес..."

"За разлика от нас, децата се радват. А ние с мъжа ми се чудим какви врътки с баби да правим, че да има два дни кой да стои при тях. Добре че едната баба е тук, в Пловдив."

"Тази удължена ваканция обърка плановете на всички! Мъжът ми сега ще се моли на шефа си да го пуска да работи от вкъщи - иначе как да оставим първокласничка сама, без надзор?"

"Ужас! Така ни се омотаха нещата... Взимам го малкия в службата и това е! Има ли друг начин?"

"Тотев днес доста клетви ще изяде от родителите..."

"Стига бе, това сериозно ли е? Не мога да повярвам, че така са го решили!"

Припомняме, неучебни за пловдивските ученици ще бъдат 3 и 4 януари (четвъртък и петък) 2019 г. Първият учебен ден ще бъде чак на 7 януари 2019 г. Причината е подготовката за откриващото събитие на домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата, което ще се проведе на 12.01.2019 г.

Така че и пловдивските ученици, и най-вече пловдивските родители ще разберат от подготовката на града ни за събитието на годината. Те си знаят как...

Учениците излизат в 12-дневна ваканция за Коледа и Нова годинаЗанятията в училищата се възобновяват на 3 януари 2019 година

Удължават ваканцията на учениците в ПловдивПричината е подготовката за откриващото събитие на Пловдив 2019