Стадион „Пловдив” да бъде върнат към живот до 2 години с 15 млн. лева. Това е амбициозната цел на градските власти.  Те ще започнат процедурите по обществената поръчка, стъпвайки на идейния проект, като по предварителни данни те ще отнемат 1 година.

Нещата се забавили заради авторските права на проекта. Там арх. Валентин Маринов продължава да настоява, че той държи правата за съоръжението, но градските власти не могат да намерят категорични доказателства за това. Зам.-кметът Георги Титюков и отделът му са влезли по дирите на първоначалния проект, но така и не се открили книжата.

„Арх. Маринов може да е спокоен, че ще работи дейно по проекта, защото, който и да го вземе няма как да мине без неговата експертиза”,обясни кметът Иван Тотев.

Обществената поръчка ще бъде за етап едно, който включва  изпълнение на нови стоманобетонни трибуни на мястото на земнонасипните; най-малко 10% от седящите места на стадиона да са осигурени за поддръжниците на гостуващия отбор в изолирана и безопасна зона на трибуните; ремонт и осъвременяване на лекоатлетическа писта и прилежащите и площи, съгласно изискванията на ИААФ; реконструкция и основен ремонт на централен блок /ложа/ на сектор „А“ и нова козирка над него,  съгласно изискванията на УЕФА и ФИФА.

11-те стъпки, чрез които стадион „Пловдив” ще стане сред най-модерните в България СНИМКИИзграждат многоетажен паркинг до съоръжението, което ще бъде с 42 000 места

С реализирането на този етап  то стадионът ще може да вземе Акт 16 и на него да се провеждат мачове от вътрешното първенство и в европейските клубни турнири на УЕФА /първи и втори квалификационен кръг/.

Освен това Община Пловдив ще пусне конкурс за най-големия многоетажен паркинг до градския стадион, като той може да побере до 1000 коли. Теренът от 9,5 декара позволява огромното съоръжение, като идеята на градските власти е първото ниво да остане за търговски площи и пазарът да се запази.