Новата седмица стартира с поредния спад в температурите и нова доза студ и сняг. Ще си спомняме само с усмивка за слънчевите събота и неделя и почти пролетните температури, защото градусите отново слизат под нулата.

Спадът в температурите ще започне още в понеделник, придружен със заоблачаване. Термометрите ще показват от 5 до 13 градуса. Истинският студ идва във вторник, когато минималната температура ще е -4 градуса, а максималната - едва 7 градуса. Вторник ще ни донесе не само по-студено време, но и втората порция сняг под тепетата. Слаб дъжд ще завали още сутринта, а към обяд той ще бъде заменен от мокър сняг.

Синоптиците очакват снегът да спре още същия ден, но това не означава, че ще става по-топло. Сряда ще е един от двата най-студени дни за седмицата, като температурите ще паднат до -6 градуса. В четвъртък ще има леко затопляне и градусите ще достигнат до максимум 10 градуса, но и това не трябва да ни дава надежди за нов уикенд, подходящ за разходки.

В петък пак ще застудее, а събота ще е вторият най-студен ден за седмицата с температури от -5 до само 2 градуса. Студено ще е и в неделя, макар почивните дни да са слънчеви. Термометрите в последния ден на новата седмица ще са между -4 и 3 градуса.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg