Шест месеца след смъртта 22 -годишния пловдивски боксьор Александро Мораро румънската криминална полиция продължава да разследва случая, научи TNS.bg. Причината за фаталния край на младата надежда на пловдивския бокс е "механична асфикция" , но дали тя причинена от задушаване или някой е "помогнал" на момчето, все още няма категоричен отговор. За сметка на това обаче експертизите са категорични - в кръвта на Александро няма следи от упойващи вещества, наркотици или алкохол. 

Мораро бе открит мъртъв на 22 юли в квартирата си в Букурещ. 22-годишният боксьор е с румънски корени, но дълги години е живял в Пловдив и бил възпитаник на спортното училище. Негов треньор бе легендарният Иван Киряков. Младежът е живял до 2014 година  в Пловдив и работел в пловдивска фирма. След това заминал за Букурещ, където отворил малък склад за хранителни продукти. Продължавал да тренира сериозно. Още от самото начало смъртта му е обвита в мистерия. 

Съседка твърди, че видяла силуета на Алекс и примката, която той направил. Тя и съпругът й се опитали да разбият вратата, но когато влезли, младежът вече бил мъртъв. 

Първоначалната версия, че Мораро е сложил край на живота си заради жена, на този етап няма никакво потвърждение. Майката на  боксьора също е категорична, че Александро никога не би се самоубил, още повече заради жена. 

"Познавам момчето си на 100% . Той беше железен. Не знам кой прегъна това желязо и не искам да знам. Знам само, че е някой по-слаб от моя Алекс. Версията, че той се е обесил от любов е немислима и пошла. Той имаше най- хубавите момичета в Пловдив. Абсурд е да се обеси заради жена. Вярвам в полицията и в правосъдието в Румъния и се надявам да открият истината" коментира Албена Александрова пред TNS.bg. Тя каза, че е получила огромна помощ от Външно министерство и българския консул в Букурещ. 

TNS.bg

Oще новини от Пловдив и региона гледайте тук: