Истинска касапница се разиграла призори в животновъдната ферма на Георги Котларов /47/ от Кричим, научи TNS.bg. Стопанинът и тъст му Димитър Кацаров били във фермата, когато били нападнати от двама мъже. Стопаните се опитали да ги прогонят, но станало спречкване и мъжете нападнали фермерите с колове. Единият е загинал на място, другият е в УМБАЛ "Свети Георги" с опасност за живота. Двамата фермери също са в болница с тежки черепно-мозъчни травми. 

"Беше страшно! Двама влязоха сутринта във фермата, светеха с фенери. Нападнаха ни с колове. Единият извади пистолет. Сборичкахме се. Не знам какво се случи, имаше стрелба" заяви Котларов за TNS.bg от болницата. 

Фермата се намира между Кричим и Устина. В нея Котларов отглежда коне и крави. 

Фермерът е добре известен в района. Той е ловец, организира и конни надбягвания. 

"Жоро не е агресивен. Разбира се с хората. Има много приятели сред малцинството. За да се стигне до убийство, явно е било страшно", коментират кричимци.

Окръжна прокуратура - Пловдив, наблюдава досъдебно производство във връзка с инцидента. По случая е започнало разследване, с оглед данни за умишлено убийство. Все още не е ясно дали нападението е било с цел кражба, или заради стар спор за имоти. 

След преценка на събраните доказателства прокуратурата ще прецени спрямо кого и какви обвинения да бъдат повдигнати.

До момента е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, установяват се лица с отношение по случая с оглед провеждане на разпити. Предстои да бъдат назначени съдебномедицински експертизи, биологични експертизи, експертизи на веществени доказателства.

В момента върви второ оглед на местопроизшествието. 

Още новини от Пловдив и региона гледайте ТУК:


TNS.bg