Два самолета с над 300 пътници са блокирани на летище Пловдив, научи TrafficNews.bg. Заради ураганния вятър, който духа в София, машините на Wiz air са били принудени да кацнат на нашето летище. Там обаче ги очаквала неприятна изненада - няма кой да обслужи пътниците,  които и до този момент стоят, затворени в самолетите.

Заради  съкращенията, предприети от ръководството на аерогарата, няма достатъчно персонал, който да покрива нощната смяна. Това че пътниците не могат да слязат от самолетите, тъй като не могат да минат физически контрол. Летището не разполага с персонал, който да прикачи стълбите към самолетите, по които да слязат хората. 

Единият самолет пристига от Дубай, а другият от Валенсия. Те са кръжали над София, но тъй като горивото им е намаляло под допустимото ниво, пилотите са били принудени да извършат безопасно кацане в Пловдив.

"Летяха доста ниско, с включени светлини. Имах чувството, че ситуацията е доста опасна", коментира един от пътниците - Трифон Иванов. Очаква се в близкия час да кацнат още два самолета - от Испания и Лондон. 

Пътниците стоят затворени в самолетите повече от час. На борда на двата самолета ситуацията е изключително изнервена. Хората настояват веднага да бъдат свалени и звънят на 112 за помощ. Пред спусната бариера на летището чакат много коли с техни близки.

Друг сериозен проблем е, че дори времето да се оправи, самолетите едва ли ще могат да излетят обратно за София, тъй като аеропортът не разполага с достатъчно количество гориво, за да заредят. 

ВИДЕО от евакуацията и разказите на пътниците - ВИЖТЕ ТУК

Очаквайте подробности!

TrafficNews.bg