Иван Върлия и Цветан Емилов от Асеновград. Това са мъжете, арестувани за грабежа на 20-годишната студентка на бул. „Руски“ в петък вечерта. Двамата са били разпознати във видеото от нощта на грабежа, което TrafficNews.bg публикува в понеделник. Няколко часа по-късно полицията вече е знаела имената им и ги е идентифицирала, по-късно бяха и задържани.

Оказа се, че преди обира на „Руски”, на 14 ноември Иван Върлия е нападнал 38-годишен пловдивчанин и го обрал. На 21 ноември заедно с приятеля си Цветан Емилов са нападнали 20-годишната студентка от Раднево, която се прибирала пеш от дискотека. Близо до кръстовището с улица „Балчик“ тя била настигната от мъж, който я нападнал в гръб. Момичето се опитало да се отбранява, но нападателят я ударил няколко пъти в лицето. След това издърпал чантата й, в която имало дребна сума, мобилен телефон и документи. Междувременно друг мъж стоял наблизо и следял да не се появи друг минувач.

Мъжете, нападнали студентката, са уловени от охранителна камера на Трафик СОТ, монтирана на търговски обект. От записа се вижда как двама мъже с качулки вървят след момичето и се приближават към нея.

След като публикувахме видеото, в редакцията бяха получени няколко сигнала. Авторите на някои от тях определено са разпознали Иван Върлия и Цветан.

Новината за разкриването на престъплението - ТУК

„Общо от двамата потърпевши са отнети 330 лева, лични документи, 4 банкови карти и 2 мобилни телефона. В хода на работата по образуваните досъдебни производства служителите установили, че автор е криминално проявеният И.Ф. /22 г./ от Асеновград. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив той е приведен в ареста за 72 часа.”, съобщиха от полицията в Пловдив.

25-годишният Цветан живее в Асеновград и е фен на чалгата и моторите. Върлия е бил студент в Аграрния университет , а в момента се занимава с „личен бизнес“.  Интересите на двамата се изчерпват с коли, пиене и ходене по барове.

Последните им постове са от 22 ноември- вечерта след нападението. „Айде всичко отиде по дяволите мамка му“  пише Върлия по снимка с бутилка „Абсолют“ на маса в клуб „Хибрид“. Той и Цветан купонясват стабилно, но на следващият ден прекратяват активността си в социалната мрежа. 

Въпреки, че Иван и Цветан нямат криминални регистрации, полицията има данни че това не е единственото престъпление, извършено от двамата. Те са нападали и други момичета. Жертвите си набелязвали в дискотеките, а след това ги проследявали. Най - често посещаваните клубове от тях са "Планета Пайнер" и "Хибрид".  Заедно с двамата асеновградчани е задържан и 17-годишният им съучастник Веселин М. По-късно е бил освободен. На свобода е пуснат и Цветан. В ареста остава само Иван Върлия.

 

TrafficNews.bg благодари на всички, които  ни писаха , за да подадат информация за нападателите. Всички сигнали  своевременно са предадени на разследващите.

Ето и видеото с двамата младежи, секунди преди да нападнат младото момиче на бул. "Руски" в Пловдив:


Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg