"На Мебелна къща завиваш наляво и си в Тракия", "На кръстовището на Мебелна има голяма катастрофа", "Ще те чакам на спирката на Мебелна". Най-големият магазин за мебели от социализма Мебелна къща е на път да остане в историята. Предстои в близко бъдеще той да бъде съборен и на негово място да бъде издигната голяма жилищна сграда, научи TrafficNews.bg. 

Преди 11 години фирма "Стоянстрой" бе одобрена за купувач на "Мебелна къща" след гласуване в Пловдивския общински съвет. Сградата бе продадена на цената от 3 млн. и 200 хил. лева, за които мнозина твърдяха че е "скромна". Собственикът Стоян Сариев пое ангажимент да инвестира в развитието на фирмата 40 млн. лева и да запази 70 работни места в продължение на 5 години. В какво точно са инвестирани милионите не е ясно, но сделката отдавна е приключена и отчетена. 

Според източници на TrafficNews.bg новият собственик на имота е строителният предприемач Христо Томов, чиято компания е построила комплексите "Райски кът" 1 и 2, "Тракия плаза", 20-етажната "Корона" на Пещерско шосе и емблематичния хотел "Арте" във Велинград. 
В момента върви промяна на подробния устройствен план и подготовка на архитектурния проект. 

В района, който е изключително комуникативен, предстои изграждането и на още един жилищен комплекс. Теренът, върху който в момента са разположени футболните игрища на "Оптела", от няколко месеца е собственост на строителната компания "Гербера".