Обиди и проклятия публикуват възмутени българи на стената на фейсбук профила на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. "Потомствен болшевишки боклук . Крадец , лъжец , изнасилвач , мошенник ...... манталитет .." Това е написал пловдивчанинът Иво Димитров на стената на екскмета, който снощи бе задържан с постоянна мярка в ареста за изнасилване на 16 -годишна ученичка. 

Преди няколко дни скандалът избухна с пълна сила, след като десетокласничката подаде жалба за сексуален тормоз. Тя била подмамена от Евстатиев в хотела в Стрелча, къде той я черпил със сок, в който  е имало алкохол. 

Според източници на разследването Евстатиев е признал за половия контакт с непълнолетното момиче, но заявил, че  актът бил доброволен. На влизане в съда в Панагюрище обаче бившият градоначалник заяви, че е невинен и дори че не познава момичето. Това обаче не отговаря на истината, тъй като според хора от Стрелча семейството е познавало много добре пострадалата. Във фейсбук профила на момичето има много поздравления и коментари от съпругата на бившия кмет Марияна Евстатиева, която очевидно харесва и обича лъчезарното момиче. 

 Стрелча е настръхнала и местните хора следят внимателно развитието на казуса. Те твърдят , че няма да допуснат Евстатиев да живее на тяхна територия. В продължение на три дни, всека вечер пред съда имаше протести,  а 800 човека са се подписали в подписката с искане за справедлив процес.

TNS.bg