24 часа след като бяха задържани при акция на ГД БОП в заложна къща "Фокс", четиримата пловдивчани бяха освободени срещу парична гаранция, научи TrafficNews.bg. Вчера следобед антимафиоти атакуваха заложната къща на ул. "Ландос" и няколко адреса. 

Според източници на TrafficNews.bg в ареста бяха отведени собственикът на заложната къща Иван Бистрашки и негови партньори - Васил, Владо Коцоянис  по прякор Гърчето и Георги Мирчев. 

Според запознати операцията е била насочена срещу схема за източване на карти със скиминг устройства. до този момент няма официална информация какво е открито при обиските на различните адреси. Единият от арестуваните - Коцоянис е с криминално досие и преди няколко години бе арестуван за източване на кредитни карти.

Веднага след като бяха освободени от ареста, четиримата побързаха да пуснат във Фейсбук своя снимка и пост , в който се обръщат с доста нецензурни изрази към враговете си. "На добрите хора лоши работи не се случват!"  поучително завършват писанията си ексарестантите. 

Ромите в махалата, които въртят търговия в съседство на заложната къща, са категорични, че Бистрашки и останалите мъже са станали жертва на конкуренцията. "Момчетата са много точни. Нямат проблеми с никого. Но много им завиждат и са ги натопили", коментира търговец от ""Ландос".

БОП удари заложна къща в Пловдив, четирима лихвари са отведени с белезници СНИМКИАкцията е заради серия измами под тепетата