Униформени нахлуха в дома на алкохолния бос Тодор Неделчев в пловдивското село Първенец. Акцията е била извършена в сряда от столичната ГДБОП. Очевидци  разказват, че за няколко часа е била блокирана и улицата, на която живее Неделчев, докато полицаите претърсват дома му. Според източници на TrafficNews.bg, полицаите са провеждали операция по сигнал за производство на фалшиви пари.

Припомняме, че към днешна дата срещу бизнесмена се води дело. Той е обвинен за това,че на 13 юни миналата година блъсна и уби колоездач пред Морадо.

Тодор Неделчев, прегазил колоездач, току-що “разбра“ защо е в съдебната зала ВИДЕО+СНИМКИ

Според прокуратурата на кръстовището на ул. „Авксентий Велешки“ и ул. „Велико Търново“, при управление на автомобил  „Нисан Навара“, Неделчев е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 85-годишен мъж, който е карал велосипед.

Неделчев е един от собствениците на винзавод „Джиро Трейд". Преди фаталния инцидент подсъдимият  има зад гърба си над 30 наказания за нарушения на пътя - фишове и наказателни постановления. Голяма част от тях са за превишена скорост. 

След трагичния инцидент бизнесменът бе освободен от ареста срещу 10 хиляди лева гаранция. 

Преди няколко години той влезе в криминалните хроники, след като бе разкрит като поръчител на серия палежи в Родопската яка. 

През 2012 година бизнесменът бе осъден на 5 години затвор, но вече е изтърпял наказанието си. В продължение на две години в Първенец и околните села бяха подпалени автомобили, частни вили, къщи , стопански постройки. Те са разкрити, когато полицията установява, че  всички те по някакъв начин са свързани със собственика на алкохолната фабрика в  Първенец  Тодор Неделчев. 

Ефективната присъда бе произнесена от състав на Пловдивски окръжен съд. Наказани са още двама души, които са изпълнявали палежите, поръчвани от алкохолния бос. Георги Кунчев (25 г.) и 36-годишният Димитър Зебеков получиха по 4,5 г. затвор.