Фалстарт на делото срещу алкохолния бос Тодор Неделчев, убил колоездач в Пловдив

Бизнесменът не можел да бъде открит на посочените от него адреси

12.03.2018 10:10 3976 0
Фалстарт на делото срещу алкохолния бос Тодор Неделчев, убил колоездач в Пловдив

Фалстарт на делото срещу алкохолния бос Тодор Неделче, който блъсна и уби колоездач на улица "Авскентий Велешки" до Пеещите фонтани. Причината за отлагане на разпоредителното заседание бе неспазване на процедурата по уведомление на новия му адвокат. Упълномощеният защитник на Неделчев - Матей Матев днес получи призовката си за явяване на заседанието. По закон трябва да минат 7 дни след връчването, за да се яви на дело.През това време Матев трябва да се запознае с материалите по делото и да се подготви по въпросите, зададени от прокуратурата.  Този срок не е спазен и затова Окръжният съд насрочи заседанието за април.

В залата днес бе семейството на загиналия  85-годишен велосипедист.  Те се представляват от адвокат Мина Загорова-Минчева.

По време на заседанието стана ясно, че бизнесменът не може да бъде открит на посочените от него адреси. Той не е бил получил призовка, а е бил уведомен по телефона, след което е получил призовката в деловодството на съда. Това Неделчев обясни с факта, че има наемателка, която не е получавала писмо.

В момента обаче момичето е напуснало апартамента и Неделчев се е преместил там.

Припомняме, че на кръстовището на ул. „Авксентий Велешки“ и ул. „Велико Търново“, при управление на автомобил  „Нисан Навара“, Неделчев е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 85-годишен мъж, който е карал велосипед.

Неделчев е един от собствениците на винзавод „Джиро Трейд". Преди фаталния инцидент Неделчев има зад гърба си над 30 наказания за нарушения на пътя - фишове и наказателни постановления. Голяма част от тях са за превишена скорост. 

След трагичния инцидент бизнесменът бе освободен от ареста срещу 10 хиляди лева гаранция

За това деяние законът предвижда от 2 до 6 години затвор.

Изпрати новина