Окръжният съд днес гледа втората мярка за неотклонение на полицая Караджов, който вчера бе обвинен в убийството на родителите си Цветан и Божурка. След 10-часов разпит, в който той не е признал вината си, служителят на икономическа полиция бе доведен в съдебната зала.

Адвокатът на задържания- Зоя Тошкова се оплака от прокуратурата, като заяви:

„Държат се с мен като с прокажена и мръсен парцал”. Тя каза още, че не е била своевременно уведомена за часа на мярката, предаде репортер на TrafficNews.bg

Прокурорът по делото Стефани Черешарова я контрира, че тя и следователят Бицина са я търсели десетки пъти, но телефонът й бил изключен.

Тошкова заяви, че след изморителния разпит снощи, тя е забравила да си включи телефоните и освен това не била длъжна да вдига непрекъснато личния си телефон.

„Вече дори и до тоалетна ходя с мобилния си телефон”, определи нивото си на стрес адвокатката.

Съдията по делото заяви, че няма да вземе отношение по техните пререкания и даде час и 30 минути почивка, за да може адвокат Тошкова да се запознае с материалите по делото.

„Невинен съм! Върху жена ми и детето се упражнява неимоверен натиск. Мен ме разпитва човек, срещу когото съм подал два рапорта за нарушения – зам.-директора Георги Георгиев”, заяви Караджов на излизане от залата.

Днес съпругата му Каля Караджова бе освободена след изтичането на 24-часовото й задържане. Припомняме ви, че тя бе арестувана вчера следобед.

Както по-рано днес TrafficNews.bg съобщи, запис от камера показва как Каля Караджова влиза с пикап Ситроен Берлинго в къщата на ул. "София" в часа, в който най-вероятно са застреляни родителите на съпруга й Венцислав Караджов.

Жълтият автомобил е заснет от камера в съседен имот. Видеото показва как тя отваря вратата на гаража, влиза вътре с него и след това излиза. 

Предположението на разследващите е, че полицаят, който е основният заподозрян за двойното убийство, е бил в задния отсек на пикапа, а след това през гаража е влязъл в къщата. 

Още по темата може да видите ТУК

TrafficNews.bg