Както всички знаем, Google е компания, предлагаща широк набор от технологични услуги в най-различни сегменти. След по-малко от месец, компанията официално ще навлезе и в гейминг индустрията, съобщава 9to5google.

От известно време Google рaзработва стрийминг услуга за видеоигри, чието тримесечното демо позволи на потребителите да играят Assassin's Creed Odyssey в Chrome за Mac, Windows и Linux, както и Chrome OS, без да инстралират нищо. Освен уеб браузъра и контролери за PlayStation или Xbox, единственото друго изискване е скорост на интернет връзката от минимум 25 мегабита в секунда.

Тази услуга показа, че специален хардуер за гейминг извън компютъра не е необходим.

Демото обаче е само част от по-широките усилия на Google за игри, известни като Project Yeti. 9to5google твърди, че редом с услугата Google ще представи и гейминг хардуер. Kotaku миналия юни потвърди, че хардуерът е в процес на разработка и съобщи, че Google е в преговори с големи разработчици на видео игри, за да оцени интереса към платформата.

На събитието на 19 март дори се очаква компанията да представи своя гейминг конзола и контролер. То няма да е единственият начин да се използва стрийминг услугата, а ще е допълнение към нея.

Очаквано, Google не коментира темата, като запазва подробностите за 19-ти март.