Активният сексуален живот е важен за връзката. Какво се случва след самия секс обаче също има значение за отношенията между двама души. Неслучайно жените обичат да се гушкат, след като правят секс.

Гушкането след секс е лесен начин за увеличаване на интимността и за подсилване чувството на удовлетворение след сексуалния акт. Прегръдките с партньора след невероятен оргазъм гарантират продължаващото отделяне на окситоцин – често наричан „хормон на сближаването“.

Това е и причината гушкането да ви накара да се почувствате още по-близки с половинката си, особено в емоционален план. По този прегръдките след секс се оказват още един начин не само да се свържете с човека до себе си, но и да укрепите вашата връзка в дългосрочен план.

Още един плюс е, че по-силната връзка с партньора също може да увеличи сексуалното желание. Това е особено значимо за хората, които имат нужда от повече емоционално свързване, за да правят секс. Обикновено именно дамите са тези, които се нуждаят от емоционална връзка с мъжа, с когото са интимни.

Друго допълнително предимство на гушкането след секс е, че то освобождава допамин – хормон за добро настроение. Отделянето на комбинация окситоцин и допамин ни кара да се чувстваме по-щастливи и свързани с партньора ни. Същевременно стресът и напрежението значително намаляват.

Когато гушкането след секс се превърне в специфичен ритуал за двойката, това кара партньорите да се чувстват по-удовлетворени от сексуалното преживяване и от сексуалния си живот като цяло. Това от своя страна влияе положително върху възприятието за връзката изобщо.

Гушкането след секс е и начин да се погрижите за своя партньор след сексуалния акт. Гушкането след секс е наистина важно за жените, които по принцип имат намалено сексуално желание и се нуждаят от ефективен начин да помогнат на мозъка и тялото си да възприемат секса като нещо наистина приятно. Топлата прегръдка е като безопасна среда, което също сваля емоционалните прегради.

 

Източник: rozali.com