Учени от Университета на Южна Флорида (САЩ) разкриха истинската причина, поради която жените се преструват, че са достигнали върховното удоволствие по време на секс и имитират оргазъм.
Отговорът им е, че по време на полов акт хетеросексуалните жени се преструват,

за да спестят неудобството на своя сексуален партньор

Специалистите провели серия от взаимосвързани проучвания, за да установят причините, поради които много жени не казват истината за задоволяването на сексуалните си нужди.

Оказала се, че най-често жените симулират оргазъм, ако не се сигурни в мъжествеността на партньора си. И се преструват, за да не наранят чувствата и гордостта му.
Тези които печелят повече от партньора си, са по-склонни да имитират оргазъм, установява друго проучване на същата тема, цитирано от Psychology Todаy.

Изследователите смятат, че констатациите хвърлят светлина върху това как безпокойството на неуверения в себе си мъж влияе на общуването и сексуалното удовлетворение на жената.
Водещият автор на изследването Джесика Джордан от Университета на Южна Флорида обясява, че винаги се е интересувала от причините, поради които

жените дават приоритет на това какво иска партньорът им

и пренебрегват собствените си сексуални нужди и удовлетворение.

„Като млада получих много информация – от приятели, по-възрастни жени, от медиите за това как да „третирам“ мъжете. А съветите, които най-често чувах,  бяха да дам всичко от себе си, за да защитя мъжествеността на партньора си", спомня си тя.
Според Джордан жените, които вярват, че техният сексуален партньор прави нещо, само за да покаже, че е „истински мъж“, са по-склонни да пренебрегват собствените си желания, за да не наранят чувствата на любовника си. А липсата на откровеност в леглото разруши емоционалната връзка между партньорите и може да направи съвместното им бъдеще неясно, обобщава тя.