Обзети сме от мислите за страстна спонтанност и сме убедени, че дългосрочните връзки са демоде, дори когато всичко върви добре. Голямото разделение между страхотната ни стара връзка и настоящата поизветряла е сексът – колко често го правим и как го правим, но най-вече дали го правим в стил ей-сега-ще-ти-разкъсам-дрехите или развеждаме-се планиран стил. Единственият проблем с планирания секс, всъщност, е в отношението ни към него.

Семейните терапевти коментират, че е изненадващо колко много хора смятат, че сексът е спонтанен и просто трябва да се получи. А всъщност, когато двама души започнат да излизат, те планират срещите си и обикновено очакват да правят секс. Тоест, сексът е планиран и тогава това е било съвсем приемливо. А защо да не е сега?

Макар че повечето хора правят секс, когато искат, понякога връзката просто има нужда от секс. Предвид натоварения ни живот, сексът трябва да бъде насрочен и планиран. Според специалистите двойките просто трябва да отделят редовно време за секс. Достатъчно е един от двамата да казва доста често „сега не ми се прави“ и честотата на секса спада рязко, което пък може да се отрази зле на връзката.

Ето как да си планирате секса, без да се сдухате тотално:

Пази го в тайна от партньора

Купи си секси бельо и не го показвай на партньора си. Облечи го в деня, когато искаш да правиш секс и го изненадай приятно.

Не е нужно всеки път да е сношение

Правете каквото искате в насроченото време. Може да имате нейна и негова нощ и да ги редувате. Може да пробвате нова поза, или просто да си вземете вана, пък ако после правите и секс – чудесно.

Пращайте си палави съобщения и бележки

Няма нищо по-вълнуващо от малко натрупване на сладко очакване за предстоящото удоволствие. Пишете си какво ще си правите един на друг, крийте си бележки, докато най-сетне се видите.

Направете си план, който наистина ви вълува

Специалистите предлагат да си направите план-програма за секс поне два пъти седмично за следващия месец. Отбелязвайте си как това ви влияе на либидото. Можете, например, така да си планирате обедните почивки, че да се виждате в някой хотел наблизо за една бърза сесия. Можете да го превърнете в приятен ритуал, който да очаквате с нетърпение.

Бъдете креативни и планирайте времето стратегически

Ако се опитвате да вместите един сеанс в събота следобед, докато детето е на урок по математика, няма да ви се получи добре. Но ако се съгласите, че във вторник вечерта, когато децата заспят, ще си бъде вашето време, ще се получи идеално. Отделете си време да се отпуснете, за да се насладите на секса.

Започнете със секса още преди да идете в спалнята

В деня, определен за секс, отделете малко повече време за разкрасяване сутринта. Облечи си секси бельо, помечтай си през деня и се приготви за гореща нощ.