Мислиш си, че сексът с проститутка е запазена територия за самотниците, които не могат да си намерят партньорка? В грешка си! Основната клиентела на така наречените ескорт клубове са мъже, които нито страдат от липса на женско внимание, нито нещо в живота им куца. Защо тогава имат нужда от това ?

Въпреки че времената на сексуалната революция поотминаха, именно в „следреволюционния” период у нас връхлетя истинска вълна от списания и филми с еротично и откровено порнографско съдържание. В добавка интернет навлезе във всеки дом, а с него и безбройните сайтове с тонове порно, които са само на няколко кликвания разстояние. Всичко това обаче отшумя и стана безинтересно – порно списанията вече далеч нямат същата популярност както в зората на демокрацията, а лесният и почти безплатен достъп до глобалната мрежа превърна и онлайн еротиката в твърде изтъркано забавление. Телефонните секс линии, по които преди около две десетилетия някои хвърляха състояния, също отдавна са в миманса. Истинският, реален платен секс обаче не отстъпи позиции, даже напротив. И това не е чудно – все пак предлагането на платен секс си е една от най-древните професии.

Защо обаче практически всички – богати господа, студенти, глави на семейства, млади бащи, хора с постоянни и стабилни връзки, се поддават на изкушението и кривват от правия път, отивайки да си плащат за почасов секс? Просто е – те инвестират в…сигурност! Всеки мъж го удря хормона в даден момент. И ако знае че има възможност да прави секс с млада и красива жена, защо да не пробва? Да пробва, но къде и как? Да излезе по мъжки и да отиде с компания в някой бар „на лов”? Това е повече от несигурно! Стабилна любовница? Твърде рисковано е, защото в даден момент и тя поставя на масата своите желания. И какво остава като вариант? Проститутката, разбира се! Рискът тя да се опита да се намеси впоследствие в живота на мъжа е нулев, освен това сексът е абсолютно сигурен. Това определено е за предпочитане пред другите два варианта, нали? Да не говорим, че има и мъже, които се възбуждат от самата мисъл, че си плащат на жена за секс. И все пак, каква е разликата, ако някой просто „си свали” някоя жена, почерпи я три питиета и после плати за хотелска стая, където да се усамотят? Реално погледнато, мъжът винаги хвърля някакви пари, за да си легне с някоя дама. Тук не коментираме ситуацията, когато е влюбен – ясно е, че тогава положението е различно. В останалите случаи обаче, връхлети ли го внезапно желанието, той почти без угризения предпочита да посети проститутка, вместо да се занимава с дълги разговори, питиета, увещания. Отивайки при жрица на любовта, той има сигурността, че ще прави секс – тук и веднага!

Без емоции
Няма нищо по-лошо от това жена да прелъсти мъж за секс, а после да го изнудва или да иска нещо в замяна. И въпреки че в партньорските отношения като цяло не е така, все пак има и случаи, в които сексът се използва като разменна монета. Със сигурност доста мъже са изпадали с партньорката си в ситуация от сорта: „Ще правим секс, но ако после…” А често мъжете имат нужда просто от секс – без уговорки, без разговори след това. П.Т., тридесет годишенмъж, споделя: „Проститутката, при която се отбивам от време на време, ми действа като личен психотерапевт. Мога да й доверя абсолютно всичко, а през това време тя ме масажира с опитните си ръце, мълчи и ме слуша. Опитва се да ми помогне с някоя и друга приказка, да ми оправи настроението, и най-важното – никога не ми се оплаква от нищо. Та това е много по-ценно от посещение при психоаналитик например. Чувствам се, все едно споделям с родителите си. Знам, че може би звучи налудничаво, или пък някой ще помисли че си търся оправдание, но аз съм абсолютно уверен в това, което говоря!”.

Без комуникация
Мъжете не ходят на проститутки заради по-качествени сексуални преживявания. Да, с постоянната партньорка има рутина, може би няма да се случи нищо кой знае колко неочаквано и разтърсващо. Но и най-опитната проститутка трудно може да се мери с партньорката, която познава мъжа до себе си повече от всяка друга жена и знае най-добре къде да го докосне и как да го хвърли в екстаз. Разликата идва от другаде – от комуникацията. Много жени имат склонността да са прекалено приказливи, а на мъжете понякога това им омръзва. В публичния дом този проблем автоматично отпада – пределно ясно е защо мъжът е там и какво иска – въпросите са излишни.

Защо мъжете си плащат за секс? Сега вече може би е малко по-ясно – главно за да се разтоварят