Според някои психолози, дори мъжът, който обича жена си, може да изневери. И причината за това е ниската самооценка и желанието да докажат на околните своята ценност и значимост. Но все пак - ето няколко причини, заради които слабият мъж си хваща любовница:

Подаръците
Приятелка има връзка вече 10 години с женен мъж. Той дори я приема за своя втора жена. Тя получава от него редовно скъпи подаръци и дори пътуват заедно по бизнес. Но на всяка Нова година и на всеки 8 март тя е сама. Защото той е примерен съпруг и по празниците е с жена си. Попитах я не се ли чувства неудобно винаги да е на втора позиция, а тя се усмихва и нежно гали диамантените си обеци. Казва, че за подобни подаръци може да изтърпи.

В душата си той е малко момче
Неверният мъж не се измъчва от угризения на съвестта, приятно му е да си има две жени, така се чувства като истински герой. И работата не е в това, че е добре с финансите, не. Мъжът си хваща любовница независимо от средствата, с които разполага. Причината е в ниската самооценка. Мъжете, които обичат жените си, но въпреки това си хващат любовници, са незрели и слаби. И точно затова не се разделят със съпругите си, защото те им дават усещане за увереност и стабилност.

Любовницата е като зарядно устройство
Мъжете, които имат нужда от нещо допълнително, изпитват недостиг на вътрешна енергия. Те са като „вампири”, които се нуждаят от свежа кръв, за да оцелеят и да се чувстват добре.

Бягство от проблемите
Да, това е още една причина. Мъжът не желае да реши проблемите в семейството си и му е по-лесно да кривне встрани. Когато е с другата не трябва да мисли, нито да обяснява, не трябва да говори за родителски срещи или за покупката на нов хладилник.