Не е тайна, че много често когато една жена срещне някой, който й изглежда като перфектния мъж, той се оказва зает.

Дамите винаги искат това, което стои добре на някой друг. Замислете се, обикновено е по-лесно да разпознаеш дали нещо ти харесва, когато друг го носи. Да го избереш направо от закачалката е доста по-голямо предизвикателство.

Повечето жени признават, че търсят мъж, който е отдаден, лоялен, мотивиран и ги уважава. Джакпотът е ударен, ако той е също нежен, добър слушател и комуникативен. Голям бонус е и ако е по-висок от нея (когато е на токчета), има секси усмивка и води здравословен начин на живот, пише Канал3.

Според анкета на списание Men’s Health, проведено сред хиляда американки това, което те търсят най-много, е чувство за хумор, вярност, умението да слушат и усет за стил.

Не са ли обаче тези качества нереалистични? Вдигат ли всъщност жените летвата твърде високо? Може би действително правилният човек е труден за намиране. А когато един мъж има стабилна връзка това автоматично го превръща в „добър материал”, тъй като е стабилен и съответно дамите го намират за по-секси.

Според много психологически проучвания необвързаните жени се интересуват повече от обвързани мъже отколкото от тези, които са свободни. От една страна всеки иска това, което не може да има, а от друга самото предизвикателство на лова привлича. Също така, когато мъжът вече притежава лепенката на одобрение, жената се чувства по-сигурна. Не е като да попаднеш на някой случаен, чийто потенциал за връзка е неизвестен и може би няма опит. Жените просто се плашат от неизвестното, когато избират идеалния партньор.

И точно в това е тяхната грешка, смятат психолозите. За книгата не трябва да се съди по корицата. А и когато се интересувате от мъж, който е зает, но все пак проявява интерес към вас, това далеч не е добър знак. Ако не е лоялен към настоящата си приятелка, нищо чудно да бъде такъв и към следващата. Другият вариант е да не прояви интерес, в който случай пак губите.