Терористите от групировката „Ислямска държава” заплашиха, че ще обезглавят най-рейтинговата порноактриса в момента Миа Халифа, която е от ливански произход. Джихадистите са ѝ вдигнали мерника заради филм за възрастни, в който тя носи хиджаб и остава само по него.

Това съобщи „Дейли мейл”.

Ислямистите вече са „екзекутирали” актрисата с помощта на фотошоп и са изпратили снимките на Халифа през социалните мрежи.

Самата тя твърди, че не се страхува от заплахи.

През декември в интернет стартира събиране на подписи под петиция за назначаването на Халифа за посланик на САЩ в Саудитска Арабия. Авторът на петицията отбеляза тогава,че Халифа е достойна да представлява САЩ, тъй като е доказала ”вече неведнъж, че умее да обединява хората независимо от културното или етническо наследство”.

Халифа е известна и с псевдонима Миа Калиста. Тя е родена в Бейрут, откъдето заедно със семейството се мести в САЩ когато е на 10-годишна възраст. Кариерата си във филмите за възрастни започва през 2014 година. Тогава и попада на първите места в рейтинга на Pornhub.

Напоследък Халифа вече си изкарва парите като следи спорта и поп културата чрез собствения си канал в услугата за стрийминг на живо Twitch.