Откакто през 2001 година излезе първият филм за младия магьосник Хари Потър, децата от цял свят спорят кой кой би бил в тази приказка. Тогавашните деца пораснаха, а сегашните водят същите спорове. На някои им импонират положителните персонажи като Хари, Хърмаяни и Рон, друг се вижда като истински злодей като Волдемор и Белатрикс, а трети чувства сходство с нееднозначния Снейп. Предлагаме ви забавен зодиак на персонажите от поредицата, както е подбрана от редакция на uznayvse.ru.

Овен: Джини Уизли

 

Джини е силна и волева личност като всеки Овен

Мнозина биха нарекли Овните избухливи, ако не се бояха, че на главите им ще се стовари поредната порция гняв. Най-силният от огнените знаци, Овенът обикновено е спокоен и целеустремен, докато не го настъпите по мазола. И тогава не чакайте пощада. Именно такава се разкри Джини Уизли (Бони Райт), когато във филма „Хари Потър и огненият бокал“ всички видяха пораснало, силно момиче, на което му предстои схватка със злото.

Телец: Рон Уизли

 

Като всички Телци Рон е готов да се пожертва заради приятелите си

Телците са инатливи и дребнави и много хора може да ги приемат за повърхностни, но те са много по-дълбоки, отколкото ви се струва. Когато нещата опират до любов и дружба, навън от тези инатливци изригва ураган от чувства и способност за саможертва. Не ви ли напомня някого? Даже в първата година в училище, за която се разказва в „Хари Потър и философският камък“, Рон Уизли (Рупърт Гринт) се показа като предан приятел, готов да понесе поражение в гигантския магьоснически шах заради успеха на Хари.

Близнаци: Драко Малфой


Двойствеността на Близнаците пречи на тях самите

Близнаците живеят двойствен живот – това, което се случва външно с тях, много рядко отговаря на вътрешното им душевно състояние. Мнозина ги обвиняват в двуличност. В действителност представителите на този знак са искрени в думите и постъпките си, просто могат често да си променят мнението. За най-двуличен герой може да посочим Драко Малфой (Том Фелтън), който много бързо успяваше да се адаптира към нови условия.

Рак: Рубиъс Хагрид

Хагрид има голямото сърце на Рака

Раците имат най-голямото сърце в зодиака. Те обичат семейството си, приятелите си и домашните животи особено силно. Понякога са леко капризни, случва се просто да не искат да излязат от хралупата си. Под черупката на Рака се крие добра душа, а зад суровата външност на Хагрид – предан приятел и храбър воин.

Лъв: Хари Потър

 

Лъвовете разбират, че за успеха е необходима подкрепа


Независимо от общоприетото мнение Лъвовете не са егоисти, те са родени лидери, които си знаят цената. Те не просто привличат вниманието на хората, те привличат най-добрите от най-добрите, разбирайки, че сами няма да постигнат успех. Хари Потър е велик вълшебник, но без верните приятели, които демонстрираха  своите потресаващи способности в предпоследния филм „Хари Потър и даровете на смъртта 1“, той не би могъл да надделее над най-страшния магьосник на света.

Дева: Хърмаяни Грейнджър


Перфекционизмът на Девата често помага в критични ситуации

Девите са перфекционисти. Изглежда, че представителите на този знак са суетни и непредсказуеми, но в главата на Девата винаги има ясен план и идеална самоорганизация. Ако не бяха тези качества на брилянтния изследовател Хърмаяни Грейнджър (Ема Уотсън), то едва ли Хари и Рон биха успяли сами да сварят многоликова отвара във филма „Хари Потър и стаята на тайните“.

Везни: Ремус Лупин

 

За Везните е изключително важна поддръжката на близките

Везните в зодиака отговарят за баланса, затова ги и обичат. Те винаги търсят хармонията, която никога не могат да постигнат заради безкрайните съмнения и неувереност в себе си. Да постигнат баланс може да им помогне любящ човек, който е готов да приеме нерешителните и противоречиви Везни. На Ремус Лупин му провървя – има си Тонкс, която спокойно и с  разбиране се отнася към тайната на професора, разкрита в третата част от поредицата „Затворникът от Азкабан“.

Скорпион: Белатрикс Лестранж



Тайнственността и чувственността на Белатрис напомнят типична Скорпионка

Разбира се, никой не казва, че всички Скорпиони са жестоки като диментори. Но представителите на този знак са най-страстните, силни и влиятелни хора на зодиака. У Белатрикс Лестранж (Хелена Бонъм Картър) тези качества са предостатъчно. Съгласни сме с почитателите, че биографията на тази красавица не е достатъчно разбулена в поредицата за Хари. Именно затова появата на момиче със същата фамилия във филма „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндевалд“ ни дава надежда, че ще узнаем повече за Белатрикс.

Стрелец: Сириус Блек



Стрелецът винаги е първите редове в списъка с гости – нали това е най-неуниващият знак от зодиака

Тези хора нищо не може да ги сломи, даже години, прекарани в най-страшния затвор за магове Азкабан. Сириус Блек (Гари Олдман) като истински Стрелец не само успява да излезе на свобода, но и доказва в петата част „Орденът на феникса“, че белите магьосници имат с какво да се  противопоставят на тъмните сили.

Козирог: Сивиръс Снейп



Козирозите не се страхуват да се изправят срещу всички в името на благородна цел

Козирозите са търпеливи и амбициозни, те умеят да отстояват себе си и да си гонят собствената линия на поведение, даже ако срещу тях се е изправило цялото училище „Хогуортс“. Сивиръс Снейп (Алън Рикман) знае, че целта му е благородна, защитавайки тези, които обича, дори и с цената на авторитета си. Като стана дума за любов, в душата си издръжливите Козирози са романтици, което Снейп доказа на всички в „Хари Потър и нечистокръвният принц“.

Водолей: Албус Дъмбълдор



Водолеите са прекрасни учители, съвсем като Албус Дъмбълдор

Хората наричат Водолеите ексцентрични, но те не възразяват. Те са творчески мислители, чиято мъдрост учудва околните отново и отново. Освен това Водолеите умеят мигновено да решат всеки проблем, измъквайки се сухи от водата. Струва ни се, че това е най-точната характеристика на Албус Дъмбълдор, който демонстрира качествата си още като млад. Всъщност миналото на великия маг може да се види във филма „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндевалд“, когато Албус като млад учител наставлява Нют Скамандър (Еди Редмейн).


Риби: Луна Лъвгуд

 

Въображението на Рибите може даже малко да плаши

Рибите са мечтатели. Те са чувствителни, загадъчни и често по странен начин надарени представители на зодиака, които винаги търсят вълшебство. Както и Луна, Рибите могат да изпъкват сред тълпата със своите обици репички и огърлици от тапи, но стабилността и въображението им компенсират цялата тази странност. А за силата на духа им няма нужда да говорим: само да си спомним легендарната битка от „Хари Потър и даровете на смъртта 2“.

Нощ на книгите за Хари Потър ще се проведе в НДКСъбитието ще се състои на 7 януари и е с вход свободен