График за секс? Може би звучи анти романтично, но е доказано, че жените и мъжете имат биологична програма за интимни ласки по часове. Просто начинът на живот, климата, както и някои допълнителни фактори, влияят върху либидото ни и по този начин то е различно във всеки часови пояс на деня. Знаем, че за мъжете и сексуалното им желание се носят легенди и неминуемо се случват разминавания с нежните им половинки. По този повод виж детайлно разписание не само за твоето либидо, но и за това на партньора ти, според специалистите:

6.00-8.00 За теб: дори и вече да си се събудила, организмът ти още не е съвсем готов за сексуални отношения. Нивото на мелатонина (хормонът на съня) е твърде високо, а температурата на тялото все още не е достигнала до обичайните си нива за будно състояние. Обикновено дамите обичат да започват сексуална игра в сънено състояние и е важно мъжът да не избързва, а да даде възможност на жената да се събуди с удоволствие. За него: върхова сексуална активност. Сутрешната възбуда поставя енергично начало на новия ден, но в ранен час не може да се разчита на много ласки, по-вероятен е бързият секс.

8.00-10.00 За теб: готова си за сексуални подвизи. Хормоните на щастието, ендорфините, достигат своя максимум. Няма да е нужно много време, за да се възбудиш. За него: вече е настроен на работна вълна, а тестостеронът му е в норма. Ще бъде по-трудно да се настрои на интимна вълна, но пък рядко тоа е невъзможно.

10.00-12.00 За теб: в този час от деня са изострени вкусовите рецептори. Идеален момент за орален секс. За него: доминира мисловната активност, би могъл да разсъждава над велики дела с часове, но по-трудно ще се активизира за секс.

12.00-14.00 За теб: активността ти е в своя пик, но това не се отнася за сексуалността. В този момент ще бъде трудно да се съсредоточиш върху интимни ласки. За него: вече е настроен игриво и с удоволствие би приел идеи на сексуална тематика.

14.00.16.00 За теб: това е времето, когато женският организъм е максимално подготвен за зачеване, но не и за дълготрайни ласки. По-грубата сексуална игра е добре дошла дори при мацки, които по принцип не си падат по нея. За него: това е периодът, когато мъжете произвеждат най-голямо количество семенна течност. Идеален момент за продължаване на рода.

16.00-18.00 За теб: в този час на деня обикновено не си настроена за секс, но няма да имаш нищо против малко глезотии. За него: с удоволствие би разтоварил умората и отрицателната енергия чрез еротична игра.

18.00-20.00 За теб: не се отказвай от вечерята, защото това ще навреди на енергията ти. В този момент слухът е особено изострен - готова си да слушаш дълги признания в любов, комплименти и т.н. За него: не е способен за сексуални игри. Това е времето за потушаване на чувството за глад и почивка след похапването.

22.00-0.00 За теб: към полунощ рязко се покачва количеството на мелатонин в тялото. Сексуалната чувствителност постепенно намалява, но пък се изострят романтичните чувства. За него: достатъчно отпуснат и готов за дълги ласки - сексуалната игра преди сън обещава добра почивка през нощта.

00.00-6.00 За теб: почивката вече е започнала, но е възможно в полусънно състояние да поискаш интимни ласки или да отговориш на такива. Голям процент от жените, които имат проблем с достигането до оргазъм, имат възможност да променят това в полусънно състояние. За него: ако вечерният секс не е пропуснат, той спи здраво. Най-добрият способ за събуждане е оралната любов. Ако не е имало интимен акт по-рано, той може изобщо да не е заспал, но при всички положения ще се събуди по-лесно.

Още новини ТУК

TNS.bg