Срещате се от няколко седмици, месеци. Той е мил, романтичен може би, но е разведен... Не приемаме „разведен“ като етикет и не бива, защото понякога хората се разминават и е по-добре да не бъдат заедно. Но връзката с разведен мъж може да има и някои препятствия, затова е важно и да бъдем внимателни, вижте какви.

Започвате връзка с него, а той все още не е приключил с бившата си

Дали той е пред развод или наскоро се е развел, много е важно да се уверите, че не изпитва емоции към бившата си жена. Той ще ви говори постоянно за нея, няма да може да се отвори изцяло емоционално към вас, тя ще се намесва във връзката ви и ще имате усещането, че не сте двама, а трима. Всичко това ще ви подложи на стрес и по всяка вероятност взаимоотношенията ви няма да се развият, пише Az-jenata.bg.

Твърде бързо се събирате да живеете заедно

Като по-емоционални и нетърпеливи, жените искаме нещата да се случват бързо, особено в любовта. Движете се бавно в новата си връзка с разведен мъж. Нека мине известно време, за да добиете поне малко представа дали с този човек може да правите планове за общо бъдеще. Ако той има деца, помислете как контактите му с него ще се отразят на общото ви съжителство. Дали сте готова на такава промяна? Ако мъжът се е развел наскоро или не е имал връзка след развода си, може би е добре да си дадете малко време, преди да заживеете заедно.

Уверете се, че и двамата сте във финансова ситуация, която не ви ограничава

Ако той има много разходи свързани с децата, бившата му, това може да се отрази на онези моменти, от които се нуждае една връзка. Ще имате желание да пътувате, да се забавлявате извън дома. Възможни са трудности с посрещането на битови разходи...

Ако не сте готова да преглътнете някои минуси или да балансирате финансовата ситуация с вашите доходи, тогава връзката ви може и да не се получи.

Прекарвате много малко качествено време заедно

Обикновено почивните дни са тези, през които прекарваме повече време заедно с любимия човек. Но ако вие нямате деца, а разведеният ви приятел има такива, опитайте се още в началото на връзката да разберете кога и колко често те са при него. Дали няма да ви подразни, ако съботите и неделите, летните ваканции и празниците, децата му са с вас? Тук ще трябва да избирате кое е приоритет – неговите деца или вашите желания да прекарвате повече качествено време заедно.