В повечето случаи сексът доставя удоволствие, но понякога може да бъде опасен и да навреди на здравето ти. Дори най-разпространените секс пози като мисионерската могат да ти докарат проблеми. Не си предполагала, нали?!

Мисионерската поза
Класическата поза – легнали един върху друг, с лице в лице, може да бъде опасна, когато жената си качи краката върху раменете на партньора. Тогава прекалено интензивните и силни движения на мъжа могат да травмират свода на влагалището.

Кучешката поза
Жените с нисък ръст трябва да внимават и при тази поза, защото дължината на влагалището се скъсява и всяко неправилно движение на партньора може да предизвика болка и даже разкъсване на вътрешните тъкани на влагалището.

Пералня машина
35% от участвалите в допитванията са падали от пералната машина поне веднъж по време на любовните игри. Последствията са натъртени лакти и колене, навяхвания, усуквания на китките и глезените. Заради всичко това пералната машина печели убедително първото място за най-опасна бяла техника (тук хладилникът скърца завистливо, а печката се горещи от злоба). Всяка монета обаче си има две страни, а добрата страна на пералнята е, че вибрациите й могат да докарат мощен оргазъм.

Кухненска маса
Повечето анкетирани отбелязват, че главният травмиращ фактор се явяват чашите и чиниите, които се въргалят по масата след романтичната вечеря. Оттук следва заключението, че тази кухненска мебел се използва за секс предимно при определени празнични случаи.

„Меден“ цистит
Лекарите го наричат цистит на медения месец. Свръхактивните всекидневни полови гимнастики по време на отпуска или просто защото сте в период на силна полова активност могат да разрушат защитната система на пикочополовите органи, които да доведат до възпаление – цистит. При някои случаи се стига до нарушение на микрофлората на влагалището – бактериална вагиноза и възпаление на слизестата обвивка на влагалището – колпит.

Свръхфантазии
Трябва да се внимава, когато мъже и жени с малък сексуален опит, но страст към порнофилмите искат да опитват различни новости. Разнообразните секс играчки от еротичните магазини, които се надяват на половия член, трябва задължително да бъдат гумени. Всякакви секс игрички с допълнителни приспособления – коланчета, плодове и зеленчуци трябва да се правят изключително внимателно, за да не се стигне до задушаване, спиране на кръвообращението или малки или по-големи телесни травми.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg