Овен

Жената Овен е огнена и спонтанна, тя предпочита всичко интензивно. Наситените аромати я правят още по-привлекателна. Все пак уханието не трябва да е прекалено драматично и тежко, а само да гъделичка сетивата. Хората, родени под знака Овен, предпочитат разнообразието, затова е най-добре да използват едновременно няколко парфюма. Най-добре да заложат на аромат, в който има лимон, лавандула и пачули.

Телец

Това е взискателен знак, който винаги избира лукса. Залага на качествени и доказани аромати, които обикновено са и най-добрите. Пада си по ориенталски, чувствени и дървесни ухания. Жените Телец си имат фаворити сред парфюмите и обикновено ги използват много дълго. Предпочитат нотки на иланг-иланг, мирта и розмарин.

Близнаци

Въздушните знаци обичат новите неща. Така действат и в областта на модата и козметиката. Жените Близнаци обикновено са спортни натури и избират ухания тип унисекс, които не се натрапват, но ярко подчертават индивидуалността им. Изпробват много парфюми, докато накрая намерят точния за себе си. Да заложат на мандарина, нероли и пачули.

Рак

Жените от знака Рак са романтични и чувствителни, все едно са от друго време. Затова често предпочитат класическите аромати, които са на пазара от десетилетия. Опитват да съхранят традициите на майките си и да ги предадат на дъщерите си. Предпочитат леко сладникави аромати. Да потърсят ухание, в което има розово масло, нероли и портокал.

Лъв

Лъвицата никога не остава незабелязана. Обикновено се облича провокативно, а парфюмът ѝ е натрапчив. Всичко трябва да подчертава царската ѝ осанка. Този тип жени мечтаят за ориенталски ухания и винаги избират класни марки. Партньорът или всеки, който иска да подари парфюм на дама зодия Лъв, трябва да се съобразява с това. Да изберат ухание с нотки на кедрово дърво, роза и ванилия.

Дева

Ще разпознаете жената Дева от пръв поглед. Тя винаги е облечена с много вкус, без излишна провокативност. Същото важи и за грима. Девата не обича евтините имитации и кича. Никога няма да си купи парфюм менте. Обикновено избира класически и свежи аромати, а често ги купува и по време на намаления – просто защото обича да планира. Да избере нотки на лавандула, роза и маточина.

Везни

Жената Везни обича красотата и лукса. Нищо обикновено не я задоволява. Отказва да носи масови дрехи и аромати. Избира дълго, докато намери правилното нещо за себе си. Така е и при парфюмите. Везните са елегантни и търсят хармония. Искат едновременно да са привлекателни, но и да не се набиват на очи. Търсят нежни дървесни и цветисти ухания, с нотки на анасон, нероли и кипарис.

Скорпион

Жената Скорпион предпочита всичко, което е тайнствено и провокатично. Гардеробър ѝ е пълен с какви ли не аксесоари. Идеалният аромат за нея е донесен от далечна екзотична страна, където е била на екскурзия. Обича опияняващи, ориенталски  дървесни аромати. Да потърси в тях амбра, ванилия и дамаска роза.

Стрелец

Тези жени са независими и обичат парфюми от цялата палитра с аромати – цветисти, тревисти, дървесни, плодови и ориенталски. За всяко настроение и повод избират различно ухание. Жената Стрелец не е сантиментална и смело върви напред в живота. Да заложи на сандалово дърво, иланг-иланг и канела.

Козирог

При жените Козирог се среща уникална комбинация от подчертана практичност и икономичност и прояви на неочаквана щедрост. Жената Козирог рядко ще си купи скъп парфюм, но ако го избира за подарък, няма да пести изобщо. За себе си залага на разумната цена, но ако друг ѝ подарява аромат, трябва да избере скъп. Жената от тази зодия избира землисти, цветисти и плодови аромати. Нищо прекалено чувствено. Да потърси нюанси на нероли, розмарин и розово масло.

Водолей

Водолеите рядко се интересуват от мода, стил или гримове. Нарочно се обличат лежерно, за да разберат останалите, че не робуват на модни изисквания. Избират си парфюм спонтанно и на мига. Използват го дълго, докато не им омръзне. Обикновено залагат на плодови аромати, но понякога могат да изненадат и самите себе си с нещо съвсем различно. Да потърсят нотки на лимон, лавандула и кедър.

Риби

Рибите са чуствителни, често сменят настроенията си, меланхолични са и сантиментални. Често избират парфюм, като го свързват с конкретно място, случка или човек. Отиват им нежни цветисти и плодови аромати, задължително обаче изтънчени. Жената Риби често избира ухание на роза, шоколад, ванилия или пъпеш.

Източник: www.flashnews.bg