Колкото повече мъже сте „минали“, толкова по-добри сте в леглото? Вярвате ли в това? За повечето жени бройката е от значение. Едни я крият, други се гордеят с нея.

За някои е по-важно да имат повече мъже в живота си и повече опит, за други е срамно да са били с мъже повече от броя на пръстите на едната им ръка... Разни хора, разни идеали...

За някои е по-важно да имат повече мъже в живота си и повече опит, за други е срамно да са били с мъже повече от броя на пръстите на едната им ръка... Разни хора, разни идеали... Няма съмнение обаче, че през последните години бройката на жените расте. Момичетата започват значително по-рано сексуалните си контакти и с много по-голяма скорост увеличават бройката си. Да се пазим непорочни отдавна не е похвално, а сакралният смисъл на девствеността е по-скоро част от вицовете, отколкото от реалния живот. Естествена част от съвременното битие или по-скоро тъжна статистика, която доказва, че светът се „разваля“?

Няма съмнение, че броят на партньорите на една жена оказват влияние върху живота й. От всеки научава по нещо и така променя възгледите и предпочитанията си - не само в секса, но и в живота. Трудно е да се отговори еднозначно на въпроса „Важна ли е бройката?“ Не защото бих защитила тезата за „златната среда“, а защото всеки живот е индивидуален и всяка жена сама решава какво желае и на какво се наслаждава. Истината е, че бройката мъже, с които сме били, трябва да е въпрос на късмет и съдба. За някои жени 20-30 партньори са малко, защото не успяват да срещнат подходящия, провалят отношенията и връзките си и с годините трупат нови и нови бройки. За други жени един единствен е достатъчен. Случва се така, че срещат мъжа на живота, влюбват се, той е техният първи партньор и с времето осъзнават, че той е най-доброто, за което са мечтали, пише Rozali.com.

Означава ли това, че трябва да се втурнат да трупат бройки, за да не изпуснат да видят още и да не са по-назад от приятелките си? Всяка от нас върви по своя индивидуален житейски път и най-доброто е това, което я кара да се чувства удовлетворена от живота и доволна от себе си. Това важи в пълна сила и за бройката мъже, с които сме били... Бройката мъже се превръща в проблем, когато стане самоцел. За съжаление в последните години се сблъскваме с тенденция, която залива много момичета, най-вече в по-ранна възраст. Те се чувстват щастливи от факта да се състезават коя с колко мъже е била и на коя бройката е по-голяма. Тези безобидни състезания произвеждат бъдещи „леки момичета“, които в един момент порастват и се оказват с толкова много бройки, че не просто е впечатляващо, но дори и срамно да признаят реалния брой.

Когато погледнат сериозно на сексуалните си контакти и срещнат мъж, с когото наистина искат да бъдат, тогава осъзнават колко безсмислени и ненужни са били повечето им сексуални контакти досега. Да сме с различни мъже, докато научаваме нещо ново, е страхотно! Но когато спрем да правим разлика между тях и да не ни прави впечатление колко са ни минали през леглото, тогава става страшно. Реално сексуална култура, удовлетворение и разнообразие може да получим от един единствен партньор, стига той да е опитен и да иска да ни дари с огромна доза удоволствие.

Трудно се оказва обаче да го срещнем и да ни удовлетвори напълно в останалите аспекти от живота, освен в леглото. Бройката мъже, с които сме били и ще бъдем, е съдба. „Голяма“ и „малка“ бройка са твърде относителни и субективни понятия, които никога няма да достигнат средна или дори препоръчителна норма. Забравете за критичните погледи, ако ви се ще да сменяте партньорите си и сте в период, в който ви се ще да не задълбочавате отношенията си с никого, а само да се забавлявате между чаршафите.

Не се опитвайте и да догонвате някаква норма, ако късметът ви е срещнал с мъжа на живота ви още в началото на сексуалния ви живот. Колкото сме по-естествени, толкова по-щастливи ще сме. Обяснение за сексуалните си подвизи не дължим на никого. В днешно време „правилно“ за тези неща няма. Някои жени имат бройка, колкото няколко футболни отбора, други само единици. Важното е да се чувствате добре от това, което сте избрали и да не се стига до там да съжалявате за отминали подвизи или изпуснати шансове. Бройката на партньорите ви не от огромно значение. И все пак е добре да не е твърде шокираща. А просто задоволителна. И то само за вас!