Голяма част от нациите или културите почитат женския полов орган като свещен.

В древността, а и в някои общества до ден днешен, вагината се е считала за извор на женската енергия – точка, в която се концентрира цялата физическа и ментална сила на представителките на нежния пол. И място, което при правилно докосване и стимулиране, може да доведе до блажено умствено и духовно преживяване и за двамата партньори в един сексуален акт.

Попадали сме на редица изследвания, учения и факти, че масажирането на определени части от тялото ни (например ходило, длан, гръб, врат и др.) би могло да се отрази благоприятно върху всички жизнени процеси, които се случват в организма ни.

Така както натискът върху специфични точки от стъпалото ни насърчава здравето на определена система или орган, така и продължителното стимулирането на зоната на жената около венерения хълм, може да подобри качеството на секса и да засили сексуалното ѝ желание.

Това съветват група сексолози от цял свят, взели участие в изследване на женската сексуалност, проведено с над 3000 жени от различни националности, етноси и раси.

Специалистите съветват, че най-добре в ролята на „масажист“ за вагиналния масаж да се квалифицира вашият партньор. Той със сигурност вече би трябвало да знае как и къде да ви докосва. Преимущество в случая е, че това е най-интимният акт между двама души и нито той, нито вие ще изпитвате притеснение. Онова, което неминуемо се появява, когато отидем на традиционен масаж в студио.

По време на целия акт е важно жената да поема (през носа) и издиша (през устата) въздух дълбоко.

Масажът на горещата точка от тялото на жената трябва да започне с плавни нежни докосвания на кожата по венерения хълм и постепенно да обхване цялата зона до него – областта с външните срамни устни, разстоянието между вагиналния отвор и ануса, сгъвките между двата крака.

Масажът може да обхване и клитора, без да самият той да участва, а по-скоро деликатната фина кожа непосредствено около него.

В тези точки са концентрирани много повече нервни окончания, които при най-малък допир, реагират върху физическото и психическо състояние на жената по положителен начин.

Темпото на масажа може да се забърза, но все пак да бъде съобразено с начина, по който тя изживява емоциите от този възбуждащ момент. В масажа не бива да се намесва проникване. Той не се прави с цел достигане до оргазъм, а с цел засилване на сетивността в тази част от тялото.

Вагиналният масаж не цели непременно да предразположи жената към секс. Разбира се, това може да се случи след неговия финал, но основната му роля е да помогне на дамата да се разтовари от излишните мисли от ежедневието, да опознае по-добре усещанията си, там, долу и да изживее своя лична нирвана. При често масажиране на зоната сексуалното ѝ желание също ще започне да се увеличава.

Той помага на жените, да обогатят връзката си с техния партньор – както като двойка, така и индивидуално. Той е дълбоко свързване, носи опит, мъдрост и страст, засилва автентичната любов и служи като път към духовно осъзнаване и просветление.

Специалистите препоръчват вагинален масаж на всички жени, които имат дългогодишни партньори и малко или много са загубили тръпката в сексуалния си живот, както и на онези, които усещат, че постепенно губят желанието и усещанията си за секс.

Освен като лек срещу проблеми със сексуалността, учените споделят, че редовният масаж на тази еротична зона се отразява и върху цялостното физическо здраве на жената – насърчава репродуктивните способности, действа благоприятно върху сърдечно-съдовата, имунната, нервната и ендокринната системи. Той има отношение към регенерацията на клетките на кожата и космените фоликули.

Вагиналният масаж може да се изпълнява от двойката спрямо личните предпочитания и разбиране за удоволствие на двамата партньори. Актът, сам по себе си, без дори да се стига до секс, е способен да помогне на двама души да се преоткрият сексуално и да освежат преживяванията си под завивките.

Още новини ТУК

TNS.bg