Тръпката и еуфорията, която чувствате, когато се влюбите, е неописуема. Гледате на любимия човек през розови очила и каквото и да направи за вас е романтично и неповторимо. След като обаче заживеете заедно и първоначалната магия отслабне, се сблъсквате с реалността. Не е задължително тя да е лоша, но със сигурност няма да е толкова розова. Колкото по-комфортно започнете да се чувствате в компанията на половинката, толкова по-малко се стараете да го впечатлите и обратно или казано по друг начин показвате повече от истинското си „АЗ“. Прегърнете всички открития дори леки разочарования, породени от разминаванията с очакванията ви, с отворени ръце, тъй като това са ценни уроци, които ще ви помогнат занапред в тази или в следваща връзка.

Няма такова нещо като перфектен партньор
Ако предварително имате някакъв списък, описващ идеалния за вас партньор, скъсайте го и го хвърлете. Може да намерите човек, който да притежава голяма част от желаните качества, но не и всички. Приемете факта, че ще трябва да направите компромис с някои неща. А дори да настоявате той/тя да се промени по ваш „калъп“, това ще бъде временно явление, пише Bulnews.bg.

Любовта не е приказка
Няма значение колко разтърсваща и епична е любовта ви, няма как да заживеете в безкрайна приказка. Ние сме човешки същества и рано или късно правим грешки, нагрубяваме някого, държим се странно, нараняваме. Дори в романтичните книги и филми има моменти, в които героите са в по-драматична ситуация. Животът е динамичен и ние се променяме. Бъдете готови да посрещнете тези промени.

Може да не правите нищо и пак да си изкарвате добре
Да правите нови и интересни неща с любимия човек, е страхотно. Ще има обаче и моменти, в които няма да правите нищо. И стоенето на пълна тишина един до друг ще бъде също толкова пълноценно изживяване. Достатъчно е да усещате, че той/тя е тук с вас.

Ще има навици, които ще ви дразнят
Когато двама души заживеят заедно, има голяма вероятност да преживеят сблъсък, породен от различните им навици, динамика и начин на живот. Няма как да срещнете своя огледална половинка и това не е никак лошо. Различните хора се привличат и се допълват.

Любовта изисква усилие
Както всяко нещо на този свят, любовта също изисква усилие. В момента, в който първоначалната еуфория отмине и феромоните намалеят, трябва и двете страни да правят усилия и компромиси, за да се получат нещата. Този труд си заслужава, ако сте с правилния човек.