Почти всеки иска да узнае отговора на въпроса „Как да се харесам на противоположния пол?“, а учените твърдят, че са готови да разкрият истината.

Ние ви споделяме техните открития и ви представяме 8 физически черти, които мъжете намират за привлекателни.

1. Фигурата

Когато един мъж види една жена, той подсъзнателно преценява дали тя може да му роди деца, т.е. мъжкият мозък търси жена с широки бедра и тънка талия, което подсказва, че тя е здрава и плодовита.

Според проучванията мъжете са най-привлечени от женски тела, при които талията е в съотношение 7 към 10 спрямо дупето, т.е. ако разделите обиколката на талията на обиколката на дупето ви, трябва да получите число около 0,7.

2. Усмивката

Красивата усмивка може да привлече всеки мъжки поглед. Най-важното за красивата усмивка, разбира се, са здравите и бели зъби. Дори да нямате съвършени зъби с перлен блясък като холивудска актриса, те трябва да са поддържани, което е признак за добро здраве.

Ако редовно ходите на зъболекар, но пък нещо в усмивката ви не ви харесва и не смятате, че е толкова чаровна, колкото тази на моделите по кориците, не се притеснявайте – най-вероятно си въобразявате и би трябвало да се усмихвате по-често, защото усмихнатите жени изглеждат по-мили и приветливи, а това веднага се харесва на мъжете.

3. Симетричното лице

Симетричното лице е изключително привлекателно. Според учените причината за това е, че мозъкът ни по-бързо възприема симетричните лица от по-несиметричните и като цяло мозъкът ни обича симетрията.

Разбира се, ничие лице не е напълно симетрично, но колкото по-симетрично е лицето ти, толкова по-чаровна ще изглеждаш в очите на мъжете.

4. Устните

Всеки мъж би бил привлечен от жена с устни, готови за целувка. Но какви са тези „готови за целувка“ устни?

Въпреки че доста жени си уголемяват устните, за да ги направят по-секси, проучванията показват, че мъжете предпочитат естествените устни. Но какви естествени устни? Едва ли ще изненадаме някого, ако кажем, че това са устните на Анджелина Джоли – пълни и сочни. Големите устни отново са признак за плодовитост.

Не забравяй и за червилото, то определено е създадено с причина. Едно проучване на Университета на Манчестър показва, че мъжете се вглеждат в устните на жена с червено червило средно за 7 секунди, а това не е малко!

5. Очите

Мъжете предпочитат големите очи и има причина за това. Две са обясненията за това. Първо, големите очи, също като големите бедра, гърди и устни, подсъзнателно казват на мъжа, че жената има по-високи нива на естроген, т.е. е по-женствена.

Другата причина е, че големите очи събуждат у мъжа желанието да покровителства тази жена и да я защитава. Сетете се за очите на бебетата – те са големи и невинни, нали? В нашата природа е заложено да харесваме хора и животни с големи очи, защото пробуждат у нас някакъв родителски инстинкт – те ни изглеждат безобидни, невинни и сладки. Това е вид защитен механизъм – бебетата изглеждат очарователни с големите си очи и по този начин увеличават шансовете си за оцеляване – хем родителите им изпитват по-голяма привързаност, хем някои други животни и хора няма да искат да ги нападнат.

И така, жените с големи очи пробуждат у мъжа едно сладко чувство, което го кара да бъде особено грижовен към тях.

6. Веждите

Тук сигурно ще изненадаме мнозина, но трябва да ви кажем, че веждите са много важни за нашата привлекателност. Те разкриват чувствата ни и е доказано, че играят по-голяма роля за изразяването на емоциите от очите, затова изобщо не ги пренебрегвайте – те са много важни за общуването. Освен това са чудесна рамка за очите ви и комбинацията от добре оформени вежди с големи очи е просто неустоима за мъжете.

Но какви вежди са привлекателни за мъжете? Добре оформени, но най-вече естествено изглеждащи. През последните години модерни са гъстите и дебели вежди, но ако вие нямате такива – не си струва да рисувате двойно по-големи върху лицето ви, това едва ли ще впечатли мъжете в ежедневието ви.

7. Стойката

Изправете се, дами!

Позицията на тялото ви може да разкрие много за вас и здравето ви. Обикновено хората с лоша стойка имат проблем с общуването и социализирането, те са срамежливи и не са отворени към нови познанства. Хората с добра стойка обикновено са по-уверени и привлекателни.

8. Правилният цвят

Кажете „да“ на червената рокля! Цветът на дрехите ни определено влияе на околните и е доста важен за привлекателността ни.

Според проучванията мъжете намират червения цвят за най-привлекателен, защото го свързват с любовта и страстта. Те са по-склонни да флиртуват с жени в червено.

Черното пък показва на мъжа, че сте интелигентна и уверена, така че в никакъв случай не пренебрегвайте малката си черна рокля.

Впрочем мъжете и жените харесват различни цветове. И двата пола харесват червеното и синьото, но докато жените обожават лилавото, мъжете го смятат за един от най-непривлекателните цветове, редом с оранжевото и кафявото.

За финал искаме да кажем, че всяка от нас иска да е красива, желана и секси, но повечето жени не притежават всички тези качества на въображаемата идеална жена. Няма смисъл да робуваме на стереотипи, най-важното е да следим здравето си и да израстваме като личности. Така че и да не притежавате нито едно от тези качества, не бива да се отчайвате, все пак любовта не е точна наука.

Източник: Dama.bg.