Да обещаеш вярност до гроб, да се откажеш от всички изкушения и да заявиш гръмко, че се посвещаваш на съпругата си отвъд времето, е много лесно. Особено за преливащия от любов младоженец. Да дадеш тържествена клетва е лесно за разлика от изпълнението.

Ако се вярва на международни проучвания, базирани на бракоразводните данни, почти 60% от женените мъже поне веднъж са имали приключение с чужда жена. И това не е задължително да се случи в някакъв критичен момент, а когато всичко е привидно идеално, пише Bulnews.bg.

Все пак има периоди в брака, които са по-благоприятни и предразполагат към кръшкане: 

Днес повечето двойки живеят заедно преди сватбата, ако изобщо стигнат до нея. Младоженците вярват, че и брачният живот е пълен със секс и любов и че нищо не може да го катурне. И точно затова идва първият неприятен шок.
Доста често скоро след сватбата съпругът хуква след друга жена. Ако попадне в град, където живее негово старо гадже, това е почти неизбежно. Защото останал сам дори и за 24 часа, той иска да се убеди, че още е привлекателен за нежните представителки на човечеството.Превъплъщението от Ромео в съпруг може да бъде болезнено явление за мъжа.

Раждането на бебето е вторият период, при който мъжете най-често хукват след други жени. Това време е тежко както за родилките, така и за татковците, които се чувстват пренебрегнати.
Нерядко се наблюдава внезапна импотентност у някои мъже, макар и за кратко. Затова те бързат да поставят на тест своята сексуалност на място, където вече са доказали своята мъжественост.

Но пиковият период, когато съпрузите съвсем се разгонват, започва щом наближат 50-те. Тогава изведнъж усещат, че животът минава и бързат да наваксат изпуснатото. Започват да си купуват нови дрехи и да търсят компанията на по-млади жени. Така искат да покажат на света сексуалната си активност, че тепърва може да създават деца и че времето им още не е минало.
Страхът, че не са достатъчно мъжествени, е друга причина, която тласка кавалерите да търсят любов навън. Когато не се чувства достатъчно самоуверен в офиса, мъжът компенсира с повече дамско присъствие извън семейството.
Всички знаем, че господата обожават да ги галят по косъма и да им се повтаря ненаситно колко са велики и ценени. Те постоянно търсят възторга в женските очи, в които се оглеждат.
Почти по дефиниция повечето флиртове завършват благополучно и повечето съпруги въобще не научават за тях. Браковете преживяват любовните авантюри на съпруга, даже укрепват отношенията в семейството. 

Но какво да правим, ако разберем за тази невярност на оня, дето ни се клел във вечно обожание?
- Щом научите за похожденията на вашия съпруг, съвсем нормално е да искате да знаете повече подробности. Внимавайте да не затънете в детайлите, докато ги търсите. Те няма да ви помогнат, а истината има много лица. Помъчете се да отминете станалото и да го оставите след себе си.
- Ако излеете гнева си, бързо ще ви олекне. Може да ви мине и да погледнете нещата от смешната им страна.
- Не обвинявайте виновника постоянно. Но не приемайте и фактите, с които се опитва да се оправдае. Станалото е факт, който не може да се изтрие. Опитайте да започнете отново.
- Ако това е поредната любовна афера на мъжа ви, задайте си въпроса защо е така и какво ви държи още заедно. Потърсете съвет от близки приятели, които познават и двама ви.
- Все пак направете опит да промените нещата. Всички отношения имат граници. Предупредете го, че ако се повтори, ще го напуснете. Има разлика между поставянето на ултиматум и границите в дадени отношения.
- Размислете дали не трябва да промените себе си. Набележете си някакви решения. Никога не е късно да започнете начисто.