Сексът е неизменна част от живота! Едва ли има човек, който да не обича интимните ласки. Но понякога между чаршафите изникват и проблеми. Понякога хората, които имат дългогодишни връзки, се отегчават от половинката си. Друг път пък сексът с нов партньор тръгва трудно или претърпява тотално фиаско. Сексолозите обаче обявиха ободряващи новини, които могат да спасят сексуални живот на всички. Най-често в секса разчитаме на едно от трите си сетива - слух, зрение и допир. Всеки човек има индивидуални предпочитания в това отношение: някой е луд за докосване, други не могат да достигнат до оргазъм без очен контакт, а трети се възбуждат до полуда само от гласа на половинката си по време на секс. „Общо взето сексуалността на хората е разделена на три вида. Едни залагат на визуализацията, други на слуха си, а трети на директния допир по време на интимните преживявания“, поясняват сексолозите. 

Визуализация

Най-често срещаният тип са визуалните изображения. По правило такива хора обичат всичко красиво и приятно за окото, същото се случва и в една връзка: партньорът трябва да изглежда добре и е желателно да остане привлекателен и в секса, така че визуалистите изискват половината им да остане все така привлекателна в техните очи. „Лесно е да определите, че принадлежите към този конкретен тип - ако атмосферата е важна за вас, украсявате спалня или баня преди приятна вечер с половинката и не позволявате на себе си или на партньора си да изглеждате по-зле с течение на времето, то вие определено сте визуален тип“, поясняват сексолозите.

Допир

Вторият тип сексуалност е свързана с докосванията. Тези хора обичат да „опипват“ нещата – буквално! Като е заедно с партньора си кинестетикът определено ще да се държите за ръка, да се докосвате максимално много и допирът между телета ви да е пълен. „Смята се, че по-чувствен любовник от кинестетикът не съществува. Отново определяйки дали принадлежите към този тип, анализирайте поведението си в компанията на партньор си. Ако обичате да се докасвате с и без повод, искате да имате максимално много физически контакт и други подобни детайли, то вие определено се възбуждате най-много именно от допира между две тела“, казват сексолозите.

Слушател

Има хора, които се възбуждат ужасно много от нещата, които чуват. За тях е важно не само какво ще им каже партньорът им, ами и как точно ще го изрече и колко близо ще бъдат устните на половинката до тялото на партньора когато казва нещо секси. „Тези хора много фино усещат вибрациите на гласа на половинката си и промените в тембъра – точно това ги побърква от възбуда. Ако вашата сродна душа обича със слуха си, то много внимавайте какво говорите не само преди, по време и след секса, ами и във всекидневието. Тези хора са много чувствителни и както може да ги възбудите само с една дума, така може и да ги отблъснете и нараните казвайки нещо недомислено“, предупреждават сексолозите.