Качеството на секса може да бъде подобрено с помощта на начина на хранене. Изучаването на влиянието на отделни продукти върху мъжката потенция и женското либидо е позволило да бъде съставен списък на основните храни афродизиаци.

Ягоди за подобряване на потентността и фертилността

Ягодите съдържат много калий, фолиева киселина (витамин В9), витамин А, витамин Н, йод, бор, железо. Този състав позволява на ягодите да оказват положително влияние на потентността, да усилват ерекция и да подобряват фертилността при мъжете и жените.

Чесън – афродизиак и средство против импотентност

Признатият за афродизиак чесън е задължителен продукт в средиземноморската кухня. Той се добавя във всякакви блюда с изключение на десертите, с него обогатяват дори зехтина за салатите или пържене. Чеснът съдържа огромно количество ефирни масла, които са природни антисептици. Освен това чесънът съдържа много калий, желязо, витамин РР, фосфор, мед и селен.

Спанак пресен и замразен

Спанакът е шампион по съдържание на бета каротин, фолиева киселина, витамина К, калий и желязо. Освен това спанакът е ценен източник на хлорофил, чиято формула на практика е идентична с молекулата на хемоглобина. Ако похапвате редовно спанак то няма вероятност до дълбока старост да бъдете заплашени от импотентност или загуба на сексуално влечение.

Още новини ТУК

TNS.bg