В днешно време разменянето на съобщения е най-често срещаната форма на комуникация, независимо дали става дума за работа, приятелски или любовни отношения. Разбира се, днес се спираме над последното. Размяната на реплики в писмен вид с обекта на желанията ни си е цяло изкуство, което крие и доста подводни камъни. Никога не знаеш какво точно си мисли човекът от другата страна, а темата за бързината на отговорите е достойна за роман. В общи линии, начинът ни на писане с даден човек до голяма степен определя отношението ни към него и дали изобщо имаме бъдеще заедно. Днес решихме да наблегнем на нещо много практично, а именно на съобщенията, които някои господа имат навика да пращат, мислейки се за богове, и на които вие НЕ трябва да отговаряте, ако искате да запазите достойнството си. Ако той ви изпраща едно от тях, просто продължете напред и го игнорирайте:

Неприлични снимки и предложения за секс

Тук говорим за ранната фаза на отношенията, когато вие все още не сте се целунали на живо, а той вече е готов да ви покаже слабините си и да ви прави намеци за секс. Трябва да знаете, че подобни действия са индикация за изключително несериозно отношение от негова страна и отношенията ви по всяка вероятност няма да продължат дълго.

Ако отхвърли ваше предложение

След дълги самонавивания вие най-накрая сте събрали смелост да го поканите на кино, а той просто ви отказва. Или вие го молите за помощ, а той ви игнорира. Спрете да общувате с него, този човек просто не си заслужава. Ако комуникацията ви имаше смисъл, по всяка вероятност нямаше да се налага вие да го каните, или той просто щеше да приеме радушно вашето предложение за кино. Дори не си струва да се питате защо той ви отказва.

Ако ви обвинява или обижда

Няма идеални хора и е напълно в реда на нещата понякога да не постигате разбирателство с някого. И естествено, всеки ще показва очакванията си към вас по различен начин, но тези неприятни разговори трябва да бъдат с градивна цел. А когато към вас летят просто обвинения и обиди, комуникацията губи смисъл, защото в нея не проличава желание за някакво подобрение. Ако той не може да сдържи първосигналната си реакция и ви отговаря емоционално, а не разумно, по-добре не се занимавайте с този човек. Той не е психически стабилен и вероятно всяко следващо негово действие няма да бъде логично.

Ако обсъжда трети лица

Ако той си позволява да критикува ваши общи познати и приятели по негативен начин и очаква да го подкрепяте, по-добре не го правете, особено в случай че не сте съгласни с него. Никога не позволявайте на друг човек да променя мнението ви и възгледите ви.

Правилото за след 23 ч.

Не го знаете? Просто не отговаряйте на съобщения след 23 ч., ако човекът не се е сетил да ви пише цял ден и го прави чак сега. Дори и да ви звъни, не му отговаряйте. Поне не в началото на отношенията ви, нека той да знае, че не може да ви потърси, когато си иска. Ако той има сериозни намерения, ще ви пише много по-рано, не му давайте възможността да ви мисли за играчка!