Когато в живота ни има нов човек, към когото имаме наистина сериозни намерения, съвсем естествено обръщаме огромно внимание на сантименталните подробности. Първата среща, първата целувка, първата нощ заедно... И сме толкова обсебени от мисълта, че всичко трябва да е перфектно, че понякога саботираме собствените си планове.

Една от най-драматичните и често срещани дилеми, свързани с нов партньор, е свръзан с първия момент на интимност. Табу ли е сексът на първа среща, ако търсиш сериозна връзка? Колко дни трябва да изчакаме, за да затвърдим авторитета си на дами с базови морални принципи?

Една част от нас иска да се пусне по течението и да изконсумира ексалиралото сексуално напрежение сега, веднага, колкото се може по-бързо. Другата част се готви да си плюе на петите, за да се спаси от емоционалната катастрофа, която усеща, че предстои.

Е, преди да правиш каквото и да било, първо си запуши ушите, изхвърли книгите и не рови за научни публикации по темата. Нито семейството ти, нито приятелите, нито специалистите ще ти кажат нещо, което автоматично ще те направи по-самоуверена и просветлена. Спри да очакваш редовната порция съвети от съмнителни специалисти по чужди дилеми.

Време е да се научиш да се вслушваш във вътрешния си глас.

Смяташ, че не можеш да взимаш добри решения, защото много пъти си била наранявана в миналото. Страхуваш се да правиш опит да "прочиташ" хората, защото първичните ти симпатии замъгляват трезвата ти преценка. Преживяла си прекалено много неуспешни връзки и неприятен сексуален опит, за да се довериш отново на шестото си чувство. Дори се самоубеждаваш, че си последният човек, който притежава авторитета да ти дава напътствия.

Всъщност това, което не осъзнаваш, е, че точно сега можеш да разчиташ на себе си повече от всякога. Научила си немалко житейски уроци и си наясно с последиците от необмислените решения и ниската самооценка. Знаеш от какво имаш нужда и от какво да се пазиш.

Дори в днешното съвременно общество, в което се чувстваме по-освободени от всякога, не се говори достатъчно за женската сексуалност. Не можем с лека ръка да вземем решение кога, как и с кого да консумираме чувствата си. Свикнали сме да ни бомбандират с чужди мнения и субективни насоки. Това е много опасно, защото решението ни няма да е продукт на нашите лични чувства, а отражение на чужда преценка, която не е непременно правилна.

Истината е, че трябва сами да се научим да се доверяваме на тялото си и сигналите, които то ни изпраща. Факт, колкото повече опознаваме и уважаваме своите индивидуални нужди, чувства и морални принципи, толкова по-щастливи ще бъдем със самите себе си.  

Предлагаме ви лесен начин да придобиете повече яснота, за да се уверите, че е време да се отдадете на новия мъж в живота ви.

1. Уроците от миналото.

Помисли за моментите, в които сексът ти е доставял истинско удоволствие. Съсредоточи се върху обстоятелствата - как си стигнала до това решение, какво те е накарало да се отпуснеш, това преживяване свързано ли е с твой неосъзнат фетиш? Използвай миналото, за да идентифицираш източника на удоволствие и се състедоточи върху него.

2. Помисли за епилога.

Какво очакваш да се случи след края на сексуалния акт с нов партньор? Ако искаш да се чувстваш обгрижвана и обичана, изчакай, докато се увериш, че намеренията на този човек към теб са сериозни. Искаш да си освободена и безгрижна? Постави границите във вашите взаимоотношения, които да не доведат до прекомерна близост, която да те отблъсне. 

3.  Просветлението.

В крайна сметка ти не си сама в това приятно занимание, така че е редно да поговориш с настоящия си партньор за това, което те тревожи, или просто за да се увериш, че сте на една вълна. В противен случай ще се водиш единствено по собствената ти интуиция и рискуваш да се сблъскаш с редица потенциални самозаблуди.

Помни, че тайната на пълноценното задоволяване на емоционалните и физическите ти нужди се крие в това, да задоволиш и тези на човека, с когото консумираш красотата на интимния момент. Дай му възможност да те опознае. Защото за любовта (или секса) са нужни двама, пишат момичетата от Edna.bg.