Срещите днес се смятат за отживелица. В епоха на чатове, "мотаене", събития в социалните мрежи, спийд дейтинг и какво ли още не, старомодната среща, в която момче кани момиче в определена вечер да излязат само двамата, отживелица. Но ако съдя по пост-романтичните картинки във Фейсбук, в които жените копнеят за истинско общуване, цветя, дребни жестове на внимание и привличане, сякаш не е толкова замряла идеята, че срещите са вълнуващо и актуално нещо. Затова Hera.bg събра кратък списък на нещата, които бихме върнали днес.

1. Да те поканят (може и момичето да покани момчето) с нарочни и недвусмислени думи от сорта: "Искаш ли да излезем тази вечер само двамата?", "Кога си свободна, защото искам да те изведа навън?", "Би ми било приятно да излезем на вечеря" могат да причинят пеперуди в стомаха. Особено ако са казани с чувство и вълнение, човекът те гледа право в очите и ако и това е нашето желание, едно "Ще се радвам да изляза с теб", може да причини също такова количество емоции.

2. Да се издокараш за среща. Не просто с дрехите от деня, не просто ежедневно и удобно, а истинско наконтване. Важи също двупосочно. Момчетата могат да си сложат риза и по-официални обувки, да сложат часовник и хубав парфюм. А за момичетата е ясно, че тяхното поле на действие е много по-широко. И все пак и те трябва да внимават какво послание отправят с дрехите си и да спазват мярката. Издокарайте се, пуснете си музика, създайте настроение и се подгответе с очакване за нещо вълнуващо.

3. Да те вземат от дома. Не "Да се срещнем някъде си", не да ти напишат в чата "Отвън съм", а звън на входната врата, комплимент, усмивка и съпровождане до колата или таксито. Толкова е просто, а така може да ни накара да се чувстваме специално.

4. Малък подарък в знак на внимание. Цветята са отличен избор винаги. Но и момичетата може да помислят за някакъв дребен жест на внимание. Особено ако срещата е у дома. Никога не се ходи на гости с празни ръце. Може да са хубави бонбони, бутилка вино, забавна картичка. Нещо, за което сте си говорили и ви свързва.

5. Към момчетата - дръжте се като кавалери. Естествено, това трябва да дойде спонтанно, а не насилено, да ви идва отвътре, но срещата с някоя специална жена понякога е начин да се превъзпитат някои навици и да се създадат нови - като отварянето на колата, на вратата на заведението, предлагането на стол, задържането на връхната дреха. Това е чудесен начин една жена да бъде впечатлена и да се почувства специално.

6. Гордейте се, че сте с този човек навън. Ако срещнете познат в компанията на момичето или момчето, с което сте навън, винаги го представяйте. Винаги с усмивка и с гордост. Изкуството на малкия разговор изисква не да кажете "Запознайте се", а да представите поименно хората един на друг, преди те да се здрависат, и евентуално с кого как сте свързани: "Мария, това е колежката ми от работа - Тони. Тони, запознай се с Мария (ако нещо ви свързва с момичето, с което сте, споменете го)".

7. Оставете телефона настрана. По време на вечеря, бар или където е срещата, приберете телефона. Цъкането, тагването, преоверка на чатовете - изключително грубо нещо, както и да го погледнем. Ако момичето или момчето, с което сте, го прави, направете си сами сметка как върви срещата...Няма нужда от селфита - ако това е специален момент, направете го само свой, интимен. А не като всеки друг.

8. Обадете се или пишете след срещата да благодарите, да кажете, че сте си изкарали чудесно и, евентуално, че искате пак да се видите. Това също е белег на добро възпитание - да благодарите, че някой е отделил от времето си за вас.

И кой знае - това може да е началото на нещо истинско и вълнуващо.