Какво е скуърт оргазъм?

През 2001 г. G-точката, заедно е с парауретралните жлези (Skene жлези), намиращи се в зоната на G-точката, е официално обявена за женски анатомичен орган и по-точно – за женска простата. Следователно и всички жени могат да еякулират, тъй като G-точката е снабдена със секреторни клетки, подобни на тези в мъжката простатаG-точката е свързана със система от каналчета, които водят към уретрата, и в които се образува еякулационната течност, изпълваща  G-точката  при сексуална възбуда и стимулация, пише Cosmopolitan.bg.

При последвала стимулация се достига до  т.нар. скуърт оргазъм (от англ. squirt - бликам, пръскам). Той се изразява в изхвърлянето, под формата на силна струя, на голямо количество прозрачна течност от парауретралните жлези, най-голямата от които се намира на отверстието на уретрата. Еякулационната течност е напълно различна от смазочната вагинална течност, която се отделя по време на секс.  Няма нищо общо и  с урината (въпреки, че първоначалното усещане е като напишкване), и е от части близка до семенната течност във връзка с това, че съдържа протеини, а също наподобява и простатния секрет при мъжете като химичен състав.    

Първо: Златните правила

● Отдели време

● Намери и стимулирай своята G-точка

● Бъди търпелива и зарежи притесненията и очакванията

Ръководство стъпка по стъпка

1. Осигури си комфортно и спокойно място

2. Настани се удобно и се отърви от цялото напрежение в тялото

3. Увери се, че няма да бъдете обезпокоявани

4. Отдели си достатъчно време

5. Може също така да се подготвиш за „водната струя“ като поставиш няколко кърпи под себе си

6. Намери своята G-точка

Това е зона с формата на монета върху горната стена на вагиналния канал. Партньорът ти може да масажира тази точка с показалец (движение „Ела тук!“), докато ти притискаш леко корема си.

- Това е единствената повърхност във вагината, която не е напълно гладка. Усеща се като повърхността на топка за голф или на портокалова кора.

7. Нежно и бавно стимулиране

- Не забравяйте, че това не е състезание за представяне, затова отделете време и се наслади без да мислиш толкова за резултата.

- Използвай подходящ лубрикант, за да си сигурна, че усещането ще бъде приятно. След това остави партньора си да стимулира твоята G-точка с пръсти или извита секс играчка.

- Тъй като твоята G-точка се стимулира и възбудата се увеличава, еректилната тъкан ще се напълни с кръв. G-точката и лабията ще станат по-големи.

8. Слушай тялото си 

- Бъди наясно с усещанията на тялото си. Трябва да се чувстваш приятно.

- При повечето жени, еякулацията може да се осъществи само след като вулвата и G-точката са запълнени с кръв и следователно са увеличили размера си.

- И тъй като първоначалното усещане ще бъде подобно на уриниране, трябва да се чувстваш достатъчно спокойна, за да се случи това..

- Ако вулвата е увеличила размера си, може да го накараш да влезе в теб, след което да продължи стимулацията с пръсти. 

- Някои жени еякулират само, когато се стимулира G-точката (т.е. с малко проникване), а за други, е точно обратното.

- Опитайте с пози като „ездачката“ или „кучешката“.

- Ездачката ти позволява да контролираш тялото и усещанията си, като улесняваш достъпа до своята G-точка.

- При „кучешката“ партньорът ти може да приложи натиск върху предната част на вагината.

Не забравяй, че това може да се случи и първия ви опит, но също така може да отнеме известно време... Най-важното нещо е да се чувстваш спокойна с тялото и с партньора си.