СКРИТИТЕ ПОСЛАНИЯ С КРАСИМИР КУРТЕВ : Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя, скритите послания на Лилит и планетарните трансформации през 2020 година.

 Трансперсоналните планети имат по-бавно движение и им трябват между 12 и 249 години, за да преминат през целия Зодиак. Поради тази причина те се наричат и колективни планети, с изключение на Юпитер и Сатурн, които са по-бързи от останалите. Това са Уран, Нептун и Плутон.

 

В тази публикация ще насоча вниманието ви върху Лилит – Черната страна на Луната.

Лилит: Черната Луна е проекция на най-отдалечената от центъра на земята точка на орбитата на Луната на еклиптиката - Апогей. В астрологията се приема, че това е нейната тъмна страна, която отразява окултното влияние върху човека. на От митологична точка, Черната луна Лилит е мистериозната богиня на секса, ужасяващата кралица на демоните, спътница на дявола, зла, но красива съблазнителка, унищожителна за човеците. Лилит отразява човешките скрити вътрешни желания. Според Х.Tрагот Лилит представлява нещо, което е станало несъзнавано и се стреми да стане съзнавано отново. Лилит е представена като жена съблазнителка, която се превръща в син демон.

 На всеки девет месеца Лилит преминава през един от знаците на зодиака, засилвайки неговите крайни проявления както в положителен, така и в отрицателен аспект.

 Влиянието и трансформациите на Лилит през 2020 година.

Новият цикъл на Лилит през зодиака започва на 28 януари 2020г. в знака на Овен и ще продължи до 21 октомври 2020 година.  

На 23 февруари 2020година, Черната Луна ще срещне небесния лечител Хирон, който също е в знак Овен. Този аспект е изключително благоприятен за канализиране на тъмната лунна енергия в положителна посока. Хирон ще внесе мъдрост и целенасоченост в първичните пориви, ще овладее страстите на Лилит.

С Хирон и Лилит в Овен ще лекуваме дълбоките си вътрешни рани, ще пречистваме емоциите, мислите и взаимоотношенията си с другите. Насочете вниманието си към скрити рани свързани със сексуалността, с ранното си детство, с начините, по които сте свикнали да се налагате и да отстоявате себе си без да се съобразявате с другите.

 Запитайте се до колко осъзнати и премерени сте в действията си, какво ви убягва, къде бъркате, в какво прекалявате, какво трябва да научите за своята тъмна страна, провокирана от Черната Луна.

За да балансираме тъмните си страни, които ще срещнем в периода Лилит в Овен, трябва да се научим да ги разпознаваме и контролираме. Така не само ще се балансираме, но ще отработим част от кармичните си уроци и задължения, пише Румяна Кожухарова.

Черна Луна в Овен: При злотворни транзити към Черната Луна е възможно внезапно буйство и агресия стигаща до физическо насилие. При съответстваща карта / например неаспектиран Марс или слаб Овен/ човек сам може да бъде подложен на нападение, да го бият, оскърбяват и унижават. В неговото подсъзнание живее страха от смъртта, а е възможен и нездрав интерес към оръжие, остри предмети и неудачни опити за самоубийство. Лилит в Овен често пъти е съпроводена с безсъница, главоболие, мигрена, епилепсия и мозъчни кръвоизливи.

 Лилит /Черна Луна в Телец: Показва опасност от земетресения, нещастни случаи в планината. Преработката предполага преразглеждане на цялата система от ценности. В неговата аура има големи пукнатини. Парите изтичат между пръстите му, независимо от доходите. Понякога на такъв човек му се струва, че света му е обърнал гръб, така, както той не се отказва от потребителското отношение към хората, с цел да извлече максимум блага и удобства. По пътя на преработването и формирането на нов поглед върху света, може да се намали пагубното действие на Лилит. Ако материалните ценности станат важни не сами за себе си, а като спомагателно средство, обезпечаващо необходимите условия за духовно развитие и самоизразяване, тогава ще се повиши енергийния потенциал и устойчивост.

 Лилит /Черна Луна в Близнаци: С течение на времето и преработването на Лилит, човек започва да разбира, че това е неговата собствена агресия и недоброжелателство, което предизвиква аналогични реакции. Конфликтите и скандалите започват да се уталожват от само себе си, когато неговото отношение към хората стане внимателно и търпеливо. На високо ниво на преработване всеки контакт с хората започва да се възприема като събитие в духовния живот и като възможност да се развърже поредния кармичен възел. Това разпределение дава на човека напрегнати отношения с братя, сестри, съседи и той често попада в неприятни двусмислени ситуации. Срещу него може да пишат жалби, да го крадат, да витаят слухове около личността му. Такъв човек борави с фалшива информация и неточни сведения. Документите му не са в ред и така се случва, че преживява загуби от това.

Лилит /Черна Луна в Рак: предполага лоши отношения с родителите, особено с майката, но и възможност човек да остане рано сирак. Тежко детство, тежки и като че ли незаслужени в това въплъщение товари и огорчения. Отсъствие на душевен комфорт, устойчивост и защитеност, препятствия без видима причина. В детството постоянни мисли за не принадлежност към собственото си семейство. При тежка карма може да извърши предателство на някакви фундаментални принципи, пренебрежение към своите корени, оскверняване паметта на предци, жестоко отношение с родители, клетвоотстъпничество. Затова, такъв човек не трябва да се озлобява към съдбата, а да се постарае да преработи своята карма.

Лилит / Черната Луна в Лъв: Опасност от изгаряне, слънчев удар, нарушаване на кръвообращението в мозъка, кръвоизливи и инфаркти. Преработването е тежко. Човек е склонен да повтаря миналите си грешки. Стреми се към власт, жесток е с децата, хазартен, деспотичен и груб, но без късмет. При лоши аспекти сам може да страда от властни, деспотични и завистливи хора, да търпи равнодушието и жестокостта на децата си, да среща непрекъснато нещастна и невъзможна любов. Преработването на Лилит в Лъв изисква отказ от стремеж към власт, старание и желание да си посвети живота на децата, да се бори с амбициите и самоуправството и да трансформира енергията на гордостта и тщеславието в творчество и съзидание.  

Лилит / Черна Луна в Дева: Разположението предполага човек, склонен към чести депресии, неврози и не много тежки психически заболявания. Той има достатъчно трудна жизнена програма. Често срещано е маниакалното желание да се бори за своето здраве, независимо дали е болен или здрав и да посвети на това целия си живот. Лилит в Дева може да даде безделник, който ненавижда всякаква работа, която му се наложи да свърши, защото е неспособен да я доведе докрай или я прехвърля на чужд гръб. Ако съдбата е благосклонна и му даде някаква власт, той веднага се превръща в бюрократ и кариерист или обратното в лакей и подмазвач. Кармично това положение се обяснява с това, че човек в минал живот се е отнасял недобросъвестно към своята работа, бил е шарлатанин и скандален, мамил е хората, тиранизирал е своите подчинени, използвал е своето положение за користни цели и е нарушавал дадени обещания.

Лилит / Черна Луна във Везни: Прави хората да попадат често в неприятни ситуации поради сблъсък със закона, лъжливи обвинения, предателство на партньори или съпружески изневери. Такъв човек няма опора в живота си, той е апатичен, нерешителен, рядко има свое мнение и понятията му за справедливост са много размити, макар и често да се позовава на тях. Кармично, това положение се обяснява с това, че в предишна инкарнация този човек е бил продажен съдия, заобикалял е закона, мамил е и е предавал хората, които му се доверяват, нанасял е внезапни и подли удари, завличал е чужди пари, правил е скандали и е ревнувал, създавал е непоносими семейни отношения. Лилит във Везни създава предпоставки за слаби бъбреци, могат да бъдат поразени надбъбречните жлези, сляпото черво и да страда от болки в долния край на гръбначния стълб.

Лилит / Черна Луна в Скорпион: Това е едно от най-силните и опасни разположения на Лилит в Зодиака. Човек с такова положение е подложен на силни съблазни и може да се чувства като марионетка в ръцете на съдбата. Често ще изпитва удари върху психиката си, което ще предизвиква пълната и трансформация. Той е склонен към самоубийство, изпитва непреодолимо привличане към всичко тъмно и окултно, към магията и опит с ниски астрални същности. Преработването на Лилит никак не е лесно. На първо ниво всякакви промени / брак, развод, уволнение или постъпване на работа / ще предизвикват в него устойчиви фобии, съпроводени с чувство на мистичен ужас и усещането за пълна невъзможност да се защити. Кризите се изживяват дълбоко и емоционално, макар и да не е склонен да споделя.

 Лилит / Черна Луна в Стрелец: Преработването на това разположение има за цел да разшири съзнанието и да преустрои погледа върху философско-религиозните въпроси в света. На първо време това е мъчително и тежко и човек изпитва силен подсъзнателен страх, който не си признава дори на себе си. На първите етапи на преработване той ще счита себе си за умен, разностранен, всезнаещ и високо духовен, а на обкръжението си ще приписва всички недостатъци, които не иска да признае на себе си.

Лилит / Черна Луна в Козирог: Преработването на това разположение  на Лилит идва за сметка на изкупването на минала вина по пътя на смирението и отказ от властта и манипулиране на зависещи от теб хора. Включването на Лилит в преработката може да превърне човека от коварен манипулатор в нещастна жертва на манипулации на управляващи, които ще го използват като неодушевено оръдие за изпълнението на техните планове. За да преодолее тези трудности на човек му е необходимо твърдо да определи съществува ли света за него или той съществува заради света и да установи ясна граница между желанието да бъде за нещо отговорен и да има власт или да вземе върху себе си тази отговорност, която изисква от него кармата.  

Лилит / Черна Луна във Водолей: Кармично това разположение се обяснява с това, че в минало въплъщение този човек не е признавал никакви закони, предавал е близките си и верните си приятели, спекулирал е със свети чувства и е могъл да тръгне по пътя на злото само за да се покаже по-оригинален. Разбивал е чужди надежди и е изпитвал удоволствие да гаси творческите пориви на хората. Лилит във Водолея дава заболявания на коленете, счупване на ставите под коляното, болести на кръвта, нарушение на обмена на веществата, нервни заболявания.

Лилит / Черна Луна в Риби: На средно ниво се появява зачатък на жалост, милост, снизхождение и безкористна грижа за другите. Но това ниво на изкупване на кармата предполага получаване на моментални ответни удари за всяко негативно влечение на човека. На това ниво, той е подложен на увреждане, халюцинации, заблуди, илюзии, внушения. На битово ниво той може да бъде подложен на продължителна самота, затвор, попадане в болница или да трябва да се грижи за хронично болен, лишен от подвижност и лежащ човек. Може да се наложи да изпълнява опасна тайна работа. На високо ниво на преработка човек възпитава в себе си смирение. За него самотата става естествено и творческо състояние в което може да види своите скрити способности и потенциални възможности, за които преди това не е подозирал.

 

Хороскопът е изработен за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.