Използването на лубриканти, играта и нестандартните решения превръщат слагането на презерватива в приятно занимание, което отприщва, а не блокира удоволствието от секса, предаде БГНЕС. Това всъщност са част от общо 6-те начина за полезно боравене с кондома, които ви препоръчва електронното издание sex-news.ru.

И така първият начин е...

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЛУБРИКАНТИ

Ако капнете малко лубрикант в презерватива, преди да го сложите (или да ви го сложат), това ще ви накара да се почувствате отлично. Няма да чувствате органа си на удоволствие като склещен – напротив той ще стане по-чувствителен на допир.

СВЕТЕЩИ ПРЕЗЕРВАТИВИ

Днес не е проблем да имате както ароматизирани презервативи, така и ароматизирани лубриканти. Може да намерите и презервативи, които светят в тъмнината. Поставянето им може да бъде много възбуждащо и да се превърне в игра, отприщваща задръжките.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ И УСТАТА

Най-неприятното е, че докато се поставя презерватива, може да се изпари настроението за секс и след това нещата тръгват някак машинално. Тук вече инициативата трябва да поеме партньорката. Защо например слагането да не стане с помощта на устата, което би превърнало действието в прелюдия за пълноценен секс. Това определено подлудява мъжете!

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРЕЛЮДИЯТА

Вместо да правите пауза, може да сложите презерватива по време на "загрявката" - или под формата на игра и смях. Практиката показва, че когато двамата пристъпите към същинския секс, ще сте забравили, че преди това сте се занимавали с презерватива.

НЕ ОТКЪСВАЙТЕ ПОГЛЕД ОТ ЖЕНАТА

Да грабнете презерватива, бързо да скъсате опаковката му и да го сложите, без да гледате надолу, действа възбуждащо на жената. Така не се разсейвате, а поддържате сексуалния градус чрез зрителния контакт.

НА ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ

Най-тъпото е да търсиш презерватива, когато и двамата сте възбудени. Особено, ако той не е в стаята. Затова презервативът да е до леглото, на една ръка разстояние...