От 13 март цяла България е в извънредно положение. Именно с цел ограничаване на разпространението на коронавируса всички експерти препоръчват социална изолираност и ако е необходимо домашна карантина. Оставането у дома с партньора може да бъде много изнервящо или пък точно обратното. Точно по това време отношенията да се изгладят и тръгнат в нова положителна насока. Известният сексолог и психотерапевт Евгений Кулгавчук разкри как карантината влия на секс отношенията с партньора. „Коронавирусната карантина може да укрепи отношенията между влюбените и да помогне на двойките да съживят искрата в отношенията си. Това ще се случи, ако подходите към интимността по време на изолация с креативност“, каза сексологът. Той е категоричен, че ограничаването на социалните събития и намаляването на контактите с хора извън дома може да има положителен ефект върху близостта с партньора. Сексологът Евгений Кулгавчук смята, че въпреки епидемията сексът ще помогне на някои да станат по-щастливи.  „Като си давате повече време от преди, някои двойки ще могат да обърнат настоящия момент в своя полза. Ставайки по-близки и увеличавайки броя на интимните контакти, можете да станете по-щастливи и още по-забавни, въпреки епидемията“, смята сексологът.

Единственият проблем с карантината е…
Сексът е противопоказан за тези, които са изолирани от обществото по медицински причини (а имен но диагностицирани с коронавирус). Но сексологът е категоричен, че за всеки проблем има и креативно решение. „Ако една от двойките е в карантина, тогава интимните контакти са противопоказани, тъй като коронавирусът се предава чрез въздушни капчици. В този случай новите технологии могат да дойдат на помощ: някои от най-креативните двойки използват карантинното време за виртуален секс чрез видео комуникация. Това преживяване може да бъде ново и вълнуващо и дори да разнообрази предишния ви сексуален живот“, казва сексологът, пише Bulnews.bg.

Сексът също укрепва имунната система
„Не забравяйте, че редовният сексуален живот не само подобрява настроението, но и намалява стреса и безпокойството. Освен това интимните ласки подобряват имунната система. До известна степен можем да кажем, че сексът не само носи емоции, но и укрепва организма. Единственото условие е, че сексът не трябва да е по задължение. Не забравяйте, че той трябва да се основава на положителни емоции. И сексът трябва да започне с усмивка, нежна ласка и целувка.  Тогава той ще донесе още повече положителни емоции“, обясни сексологът Евгений Кулгавчук