Когато плаваме в 40-те години, хормоналните промени са неизбежни. С промените в тялото и настроението се променя и сексуалният живот. Прочетете как ...

Имате по-малко воля да правите секс

Когато стъпваме в 40-те, хормоните бавно започват да се променят. А това може да доведе до намалено желание за секс при жените. Може също така да се случи жените да се нуждаят от повече време, за да са готови за секс, тоест да страдат от вагинална сухота. Това може да бъде намалено с помощта на лубриканти. Разговорът с партньора ви също така ще помогне да започнете да се наслаждавате на секса отново.

Много по-трудно е да забременеете

Колкото по-възрастна е една жена, толкова по-ниско е качеството и количеството на яйцеклетките, следователно е по-трудно да се зачене.

Ще имате оргазъм по-често

Мит е, че жените в зряла възраст не могат да получат оргазъм. А именно жените на тези години имат повече опит и самочувствие. Те са по-отворени и се наслаждават повече на сексуалния акт. Това са причините жените на 40 да имат много по-лесен оргазъм от преди.

Мъжете могат да забавят оргазма по-дълго

Както при жените, така и при мъжете нивата на хормоните се променят с годините. Това води до това те да могат да отлагат оргазма по-дълго и да се наслаждават на секса по-интензивно. По този начин те ще имат повече време за партньора и по този начин вероятността от оргазъм е по-голяма.

Ще намерите нови начини да се забавлявате в леглото

Това е възможност да въведете някои новости в секса. Опитвайки нови неща, ще имате по-вълнуващи и горещи преживявания.