Редовният секс е като да пиете профилактично витамини и медикаменти за укрепване на здравето си. Сексът не е само удоволствие, той е най-добрата алтернативна терапия, поддържаща здравето ви винаги в добро състояние

Ако докторите дават рецепта с дузина лекарства, които трябва да ви излекуват, то ние ще ви дадем най-добрата рецепта, която не само ще ви излекува, но и ще ви поддържа винаги здрави. Или иначе казано ще си говорим за това каква е тясната връзка между секса и здравето.

Да започнем с очевидното и всеизвестното – сексът предизвиква отделянето на хормона на щастието едндорфин, от което следва, че сексът подобрява настроението, лекува стрес, предпазва от депресия и като цяло е полезен за нервната система. Хормонът ендорфин, както и отделянето на колаген по време на секс, имат благоприятен ефект и върху кожата, косата и ноктите. Така че, ако получавате комплименти, че изглеждате сякаш подмладени и много по-свежи, да знаете, че сексът е „виновен“ за здравия ви външен вид.

Активен секс е идеална диета и фитнес тренировка за изваяна фигура. Само 30 минути креватна гимнастика са достатъчни за изгарянето на около 200 калории. Какъв по-хубав начин да отслабнете? А положителният страничен ефект е, че големите количества изразходвана енергия по време на секс гарантират спокоен от отморяващ сън.

Но здравословните страни на секса не се изчерпват само с това. Той енай-добрата кардио тренировка, полезен е за сърдечно-съдовата система, подобрява кръвообръщението, което от своя страна помага на мисловната дейсност, предпазва от разширени вени, допринася за здравия вид на кожата и прочие.

По време на секс се отделя и хормонът окситоцин, под чието действие болката се притъпява. Ето защо сексът е идеално болкоуспокояващо и се превръща в ефикасно лекарство срещу главоболие. Така че извинението, че „не ви се прави секс, защото ви боли глава“ въобще не е уместно. Защото точно сексът ще ви избави от досадното главоболие.

Здравословните качества на секса се изразяват и във функцията му на имуностимулатор. Редовният секс повишава нивата на имуноглобулин в организма, което подобрява имунната система. Ето защо казваме, че редовният секс е идеална профилактика и превантивно средство срещу редица заболявания.

Знаете ли, че сексът има положителен ефект и върху здравето на зъбите. Причината е в това, че сексът води до увеличаване на антибактериалните вещества в слюнката, които предпазват от кариеси, разрушаване на емайла и т.н.

TrafficNews.bg