И жените, и мъжете си имат своите любими пози, при които изпитват най-голямо удоволствие.

Оказва се обаче, че има голяма несъвместимост между предпочитанията при двата пола. Много от най-предпочитаните от мъжете пози за секс, не са никак харесвани от техните половинки. Проучване, проведено между 1000 жени, е установило какво точно не харесват дамите.

Кучешка поза

Най-неприятната за дамите поза се оказва любимата на мъжете “кучешката”. Те посочват като причина липсата на интимност и фактът, че позата може да бъде болезнена за тях, пише Missbloom.bg.

Жената отгоре

На второ място в антикласацията е позата, при която жената е отгоре. Макар много сексолози да съветват да изпробват този вариант, защото контролът е изцяло в ръцете на жената, то дамите споделят, че изпитват несигурност. Когато са отгоре, често те се съмняват във външния си вид и това как изглежда коремът и гърдите им, а това от своя страна е пречка за удоволствието им.

Обърната ездачка

Една от най-любимите на мъжете пози заради гледката, е обърната ездачка. Но тя рядко носи върховно удоволствие за жените, което я прави една от най-малко любимите им.

Мисионерска поза

Макар да има голяма доза интимност между партньорите при тази поза – телата са едно до други, гледат се очи в очи и се целуват непрекъснато, мисионерската е може би най-скучната за дамите.

Поза 69

Дамите не харесват тази поза, тъй като им е трудно да се фокусират върху собственото си удоволствие, когато доставят такова на друг.