Мит: Секс играчките са само за хора, които имат проблеми в сексуалния живот или изобщо нямат такъв.

Факт: Всеки един човек би могъл да използва секс играчки, независимо дали има сексуален живот или не. В действителност изследванията показват, че секс продуктите се използват повече от хората, които правят секс.
Между 20-30% от анкетираните са използвали секс играчка най-малко веднъж в живота си. Те не са помощно средство, а допълнение към сексуалния живот.

Мит: Секс играчките водят до пристрастяване.

Факт: Пристрастяването предполага някакво увреждане, а в използването на секс играчки няма нищо нередно. Могат да са част от вашия сексуален живот толкова дълго, колкото вие искате. Вярно е, че хората могат да свикнат с употребата им и дори да разчитат на тях, но винаги могат лесно да се върнат към мастурбацията или да правят секс. Хората, които смятат, че може да се пристрастят към вибратор, са тези, които са склонни да мислят, че всяка употреба на допълнителни стимуланти е прекалена.

Мит: Ако една жена има секс играчка, тя няма нужа от мъж

Факт: Секс играчките не са заместители на партньора. Тя няма да ви направи закуска в леглото, няма да ви прегърне и няма да ви каже колко ви обича. Много мъже се плашат от секс играчките, тъй като те живеят с идеята,
че най-важното нещо е техния пенис. Този мит потъва още в началото на връзката и в резултат на това, повечето мъже се чувстват несигурни по отношение на сексуалните си умения. Нека не забравяме, че има жени, които просто не искат партньор до себе си и секс играчката не би променила този факт.

Мит: Мъжете използват секс играчки, защото нямат възможността да правят  „истински“ секс.

Факт: Най-разпространеното клише за мъжа и секс играчките е човек в шлифер, купуващ мастурбатор, затварящ се в мазето да гледа порно и да мастурбира. Истината е, че милиони мъже използват секс продукти.
В едно проучване, 21% от анкетираните са отговорили, че ги използван независимо дали имат връзка или са сами. Най-добрият начин един човек да се превърне в добър любовник е да научи повече за собствената си сексуалност. Мастурбацията, със или без секс играчка, е от ключово значение за контролиране на еякулацията. Използването на секс играчки не означава,че мъжът не може да предложи нещо по-интересно. Напротив, означава, че той е умен и вероятно иска да усъвършенства своите умения в леглото.

Мит: Секс играчките правят секса изкуствен

Факт: Повечето хора са склонни да имат много неясноти, като една от тях е, че „естественият секс“ има само едно измерение. Рисуването по-малко „естествено“ ли е, след като използваме молив? Разбира се, че не. Но сексът е някакси „по-неестествен“ ако използваме играчки, които го правят различен. Секс играчките се въодушевяват само чрез човешкото
въображение и употребата им е толкова естествена, колкото и хората, които ги използват.

Мит: Има добри и лоши секс играчки

Факт: С изключение на няколко, които крият очевидни рискове при използването им, няма такова нещо, като „добра“ или „лоша“. Ако за едни вибратора е прекалено, голям, тежък и болезнен, то за други може да е перфектен. Ако за един  е лепкав и странен на вид, то за други може да е идеален по форма, размер и текстура. Идеята е да намерите най-подходящата  секс играчка за вас.

Мит: Колкото е по-скъпа една секс играчка, толкова е по-добра

Факт: Един вибратор от 30 лева може да ви достави по-голямо удоволствие от такъв за 200 лева. По-скъпите секс играчки трябва да са изработени от по-добри материали и да се използват в дългосрочна перспектива, и може би
се произвеждат от по-малки компании. Скъпата секс играчка не винаги е гаранция за повече удоволствие. Те са като повечето търговски продукти. Има решения, които са не по-лоши от скъпите и вършат същата работа, а ние търсим точно това.

Мит: Секс играчките са извратени

Факт: Понятия като „извратен“ и „нормален“ са много относителни. Според схващанията на съвременните сексолози, всичко, което ни кара да изпитваме сексуална наслада и удовлетвореност е допустимо в любовния акт.
На практика се приема, че не секс играчките правят секса извратен, а начина по който те се използват. Тези опраделения могат да придобият различно значение в различните видове общества, но ако ни карат да изпитваме удоволствие без да има акт на унижение или причиняване на болка, тези понятия не се приемат за истина.

Мит: Секс играчките могат да нанесат щети върху тялото ви.

Факт: Тези хора, които са избрали да не използват секс играчки, излизат  с най-различни аргументи, защо те са лоши и опасни. Водят до пристрастяване, странни са, може да си навредите на „истинския секс“ ако ги използвате и още куп други измислени аргументи. „Истинският секс“ е всякакъв вид секс, който ви доставя удоволствие. Също така няма доказателства, че секс играчките могат да навредят на вашата сексуална чувствителност или на гениталите ви. Разбира се тези, които не използват секс играчки и незнаят за какво става въпрос, винаги могат да дадат непоискани съвети с множество аргументи, защо не бива да се използват. Но в същото време не ви казват да си изхвърлите отварачката за консерви, въпреки, че употребата й крие риск.

TrafficNews.bg