10 години не са голяма разлика, но са видими във всеки аспект, ако говорим за две различни поколения. Жените на 20 си мислят, че знаят всичко. Жените на 30 вече са започнали да се съмняват в повечето неща. На жените на 30 много им се ще да върнат времето назад с една декада и да кажат на своето 20-годишно Аз какво не бива да пропуска да направи. Huffington Post предлага 12 съвета, които ще направят от младото настояще по-зряло бъдеще.

Отървете се от навика да се сравнявате и да робувате на чуждото мнение.

Колкото по-рано приемете себе си и своите недостатъци, толкова по-щастливо ще живеете. В това се включва и носенето на тесни, прилепнали дънки. Спестете си мъките и се обличайте в нещо удобно и приятно за носене.

Не съдете жените по-възрастни от вас.

И вие рано или късно ще станете родител, домакиня и ще работите, за да издържате семейството. Времето си минава и рано или късно и вас ще ви застигнат отговорностите на зрялата жена.

Научете се да пестите. 

Ще бъдете благодарни на себе си след време, ако заделяте някой лев от доходите си за „тежки времена“.

Ако все пак харчите наляво и надясно, правете го умно и инвестирайте в преживявания, които ще помните. 

Пътуванията и прекараното време с родители и приятели са незаменими.

Не пренебрегвайте темата за бременността. 

Може на 20-години да пращате плановете за бебе далеч в бъдещето, но това не означава, че не трябва да сте информирани и да се грижите за редовната си менструация и хормонален баланс.

Кръгът ви на приятели рязко ще се стесни, но това не трябва да ви притеснява.

 Това е напълно естествено и не трябва да изпадате в отчаяние, че ще загубите контакт с някоя приятелка. Понякога няколкото човека, които се задържат до вас, са тези, с които ще израснете и създадете трайна връзка.

Откажете се от вредните навици.

 Колкото и да е модерно да опиташ от всичко забранено, нека „Всичко на 20, си остане там“. Откажете пушенето и намалете пиенето - ще се радвате на цветущо здраве след години. И не прекалявайте с излагането на слънце без слънцезащита. Най-добрият тен е здравата кожа.

Не бързайте с обвързването за цял живот. 

Шерил Сандбърг, която е главен оперативен директор на Facebook и автор на книги, твърди, че човекът, с когото избираме да споделим живота си, е най-важната бизнес инвестиция, която правим. Пътят, вървян с човек, който не ни подкрепя и разбира, ще бъде осеян с неминуеми трудности.

30-годишните съветват своите по-млади посестрими да казват „Да“ на новите възможности.

Годините никога няма да се върнат и тук и сега е това, което имаме.

Отстоявайте изборите си и се борете за целите си. 

Не работете, за да задоволявате прищевките на шефа и не се опитвайте да се впишете в среда от хора, която не споделя вашите ценности.

Оставете грижите зад гърба си. 

Притеснението само би ви изиграло лоша шега и направило по-малко уверени в способностите ви. Спрете да се извинявате за щяло и нещяло. Вашите действия са плод на изборите, които правите, и грешките са нещо нормално. В крайна сметка 20 са годините, в които тепърва градим живота си.

Носете памучно бельо. 

Прашките и дантелките пазете за специални случаи.