Любовта и създаването на връзки е нещо уникално, защото всяка една връзка си има своята история и не е като никоя от предишните ни. Взаимоотношенията рядко са перфектни и са с различна продължителност. Има много и различни видове любов и връзки, като токсична връзка, условна или безусловна любов, връзки от разстояние, отворени връзки, асексуални взаимоотношения. Вижте още 10 вида любов и взаимоотношения, в някои от тях може и да се припознаете.

Контролираща връзка – когато единият партньор има по-голям контрол над другия, над връзката, решенията, които се взимат за всичко, което касае и двамата.

Сложни взаимоотношения – при този тип любовна връзка единият от партньорите започва да изпитва силни чувства към трети човек. Разбира се, има много външни фактори, които може да се окажат сложни за връзката.

Връзки за оцеляване – тук партньорите са напълно зависими един от друг. Тяхното усещане е, че не могат да се справят един без друг. Тук обикновено има малко общи интереси и позитивност.

Материалистична любов – „влюбен“, но не в човека, а в материалните облаги, които той може да предложи. В този тип връзки няма истинска любов.

Несигурни отношения – когато единият партньор изпитва несигурност във връзката, заради съмнения към другия. Тази връзка налага постоянно валидиране на чувствата. Взаимоотношения, които често са съпроводени с изблици на ревност, конфликти.

Спасителна връзка – в този вид взаимоотношения единият партньор търси нова половинка, за да забрави бившата си. Такива взаимоотношения обикновено са краткотрайни, тъй като този, който търси „спасение“, няма намерение да се обвързва трайно.

Емоционално недостъпна връзка – единият от партньорите не може да се отвори изцяло емоционално към другия. Обикновено това се дължи на страх да не бъдат наранени, ако са твърде обичащи и са били използвани в предишни връзки, страх от раздяла, понякога неоснователен.

Отношения от миналото – връзка, която е базирана само на забавление. И двамата партньори може да са влюбени, познават се отпреди, но осъзнават, че не могат да създадат семейство с другия. Може да се забавляват заедно, да пътуват, но никога няма да изпитват достатъчно любов, за да изградят стабилна връзка.

Зрели взаимоотношения – Партньорите търсят в другия подкрепа, сигурност, любов, лекота на общия им живот. Без излишни разигравания, без поводи за ревност.

Романтична любов – много страст и физическа интимност, но няма ангажираност към любовта. В тази връзка винаги ще липсва нещо, а често единият от партньорите се страхува да поеме ангажимента на сериозната връзка.

Източник: Bulnews.bg