Във всяка двойка и любовта, и раздразнението се случват по свои пътища и правила, но има някои често срещани неща, с които огромен брой от нас, жените, дразним половинките си, а рядко го осъзнаваме.

Туткането
Някои от нас си мислят, че е задължително мъжът да ги чака – сякаш закъсненията ни са някакъв изпит, на който ги полагаме постоянно. Е, да, но този начин на мислене е супер изостанал и мъжете днес си падат повече по точни момичета. Всъщност днес никой няма време да чака постоянно някой друг и е по-добре да се откажем от вечното си женско туткане. Да, ние обикновено имаме повече неща, които да свършим вкъщи, преди да излезем, но ако решим да тренираме да се мотаем по-малко и да не караме мъжете да ни чакат, това би било добро упражнение: „Помогни ми да свърша тази работа, за да излезем по-бързо.“ Така стреляме с един куршум в два заека, пише Bulnews.bg.

Дребните лъжи
„Ох, тази чанта си я купи майка ми, но впоследствие реши, че яркожълтото не е нейният цвят и ми я подари. Не съм изхарчила и една стотинка за нея... Да, знам, че имам вече десетина чанти, но мама ми я подари...“ С подобен род манипулации подценяваме и себе си, и партньора си. Понякога те са твърде заети със своите проблеми и не забелязват, но и не са глупави, че да им минаваме с такива номера. Това ги кара да ни уважават по-малко.

Постоянните въпроси
Мъжете като цяло комуникират с по-малко количество думи. Ние сме по-бъбриви и дори партньорът ни да успява да понася някак нашата бъбривост, вярвайте, че няма да издържи дълго, ако постоянно изреченията ни завършват с въпросителна. „Ама защо зави наляво?“, „А кога ще ме заведеш на почивка?“, „Как изглежда новата ти колежка?“ Ако те ни прилагат същите атаки, ние също няма да сме особено възхитени. Постоянните въпроси са дразнещи, независимо кой е техният източник.

Забележките
Ако има нещо по-неприятно и от въпросите, това са, разбира се, забележките. Особено когато се правят пред други хора. Мъжете не обичат да се чувстват унизени, а пък ние, жените, си умираме да „забелязваме“ всяка тяхна кривина. Ако и мъжът ви ви прави постоянно забележки, това не е повод да му отвръщате със същото. По-скоро решете проблема в неговото ядро, защото забележките са само симптом.

Мрънкането
Да, ние сме по-чувствителни, да, на нас често ни се събира повече отколкото на тях, да, цикълът е тежък, дънките не стават и целият свят е срещу нас понякога... Но мрънкането само влошава нещата. Не става въпрос, че трябва да бъде заменено с розови очила и тонове положително мислене, но ако имаме някакъв проблем, първо трябва да опитаме да го решим. Ако не можем сами, трябва да помолим за помощ. Няма нужда да дразним най-близкия си човек с това дуднещо оплакване, защото когато му се насъбере в повече, той ще се скрие. А може и да избяга.