Да прекратиш една връзка, никога не е било лесна задача. Макар малцина да са на това мнение, да сложиш край на взаимоотношенията, си е също толкова емоционално изтощително, колкото и да бъдеш отхвърлен.

По една или по друга причина, да кажеш думите „вече не те обичам“, се оказва огромна одисея. Бъди спокойна! Можеш да предприемеш тази крачка, без да нараняваш човека отсреща, пише Cosmopolitan.bg.

Преди да предприемеш раздяла, трябва внимателно да обмислиш какви са причините за това решение, все пак си била дълго време с този човек, обичали сте се, прекарвали сте хубави моменти заедно. Трябва да обясниш на партньора ти как се чувстваш, без да бъдеш жестока към него. Важно е да подходиш с такт и зрялост.

Фаза на одобрението

Първо трябва да избистриш мислите и да осъзнаеш, че чувствата са се променили.

Фаза на издръжливост

Вече си взела решението, но не знаеш как да го поднесеш. Тук се появява страхът. Съветваме те да действаш разумно и да признаеш онова, което наистина чувстваш.

Фаза на вината

Не се притеснявай, разделите са нещо напълно нормално. Трябва да спреш да мислиш, че си част от сюжета на някой любовен филм, където раздялата е истинска драма. Не изпитвай вина. Това просто не е бил твоят човек.

Фаза на освобождаване

Постепенно се откъсваш от всички негативни мисли и чувства.

Времето лекува всичко и от всяка връзка можеш да научиш нещо. Grupo Labertino са ти подготвили няколко съвета за това как трябва да се държиш при раздяла:

Запази добрия тон: този мъж те е обичал. Бъди тактична и разговаряй с него по същия начин, по който сте говорили и преди, когато сте били влюбени. По този начин емоционалните щети ще бъдат значително по-леки.

Не бягай: все пак сте зрели хора. Човекът отсреща заслужава обяснение и ти трябва да се изправиш лице в лице с него.

Бъди честна: много е важно да бъдеш искрена и да обясниш на партньора ти какви са мотивите за вашата раздяла.

Не използвай социалните мрежи като поле за изява: не е необходимо всички да знаят за вашата раздяла!

Вземете ясно решение и нека всеки поеме по собствения си път: лесно е да се каже, но не и да се направи. И двамата ще си спомняте за тази връзка, но важното е да го правите с положителни чувства. Всичко минава и всяка връзка, било тя прекрасна или пък ужасна, е урок за вас.