Изневерите са доста често срещано явление в отношенията между двама души. Всъщност появата на изневяра зависи от обстоятелствата и от множество фактори, но според психолози можем да обособим две основни причини. Предателствата във връзките се случват постоянно в последно време и много хора не могат да си обяснят защо е нужно това. Психолозите разказват за своите наблюдения над женени хора, които търсят приключения извън връзката си.

Ето ги и причините, поради които хората изневеряват:

Защо жените изневеряват?

Според психолози обвързаните изневеряват, защото искат да сложат край на връзката си, но не искат да се изправят очи в очи с проблема. Този вид изневяра се среща по-често при жените. Според психолози, жените са наясно, че може би ще бъдат хванати. Това обаче може да им спести много време и неприятният разговор, в който трябва да съобщят, че искат да се разделят с някого. Жените знаят, че изневярата им ще доведе до бърз край на отношенията. Мъжете обикновено са прекалено ревниви и не винаги биха простили изневяра. Това гарантира на жените много бърз край на връзката, което им се харесва. Те не обичат да губят времето си в обяснения и излишни разговори, които си спестяват, изневерявайки на половинката си. Този тип изневяра се среща по-често при жените, но втория тип се среща по-често при мъжете, пише Actualno.com.

Защо мъжете изневеряват?

Ако мъжът усеща някакъв тип липса, независимо дали тя е емоционална или физическа, той търси човек, който да я запълни. Тук също става въпрос за страх от обсъждане на отношенията с половинката. В случая мъжа не обсъжда с половинката си дефицита в отношенията. При този вид изневяра, половинката не иска да прекрати отношенията си, а просто да запълни липсите. Този тип изневяра е свързан също с факта,че връзката е "изгубила искрата си". Психолози твърдят, че по-често срещано изкушаване от трети страни се среща при мъжете. Ако някоя жена ги ухажва, те се чувстват по-млади и желани, което за тях е много важно, особено след като станат бащи. Един мъж може да бъде много лесно изкушен, ако се намира в този период от живота си. Мъжете на тази възраст изневеряват, защото имат чувството, че половинките им са изгубили интереса си към тях. В момента, в който получат по-специално внимание, е напълно нормално да се изкушат. Според психолози и последни проучвания, изневярата е сравнително доста разпространена. Мъжете са склонни да изневеряват заради сексуално неудовлетворение, а жените заради емоционално. Изследване също показва, че 1 на 5 британци е имал извънбрачна връзка.