Реалността понякога е доста по-различна от филмовите сюжети, в които приятелите с абсолютна лекота преминават от секс авантюри в приятелство. За подобни отношения не винаги ни стигат силите и енергията, пише Elle. Ако мечтаете за светлата страна на любовта, но желаете да имате отношения без ангажименти, прочетете съветите, които сме описали по-долу.

Не оставайте за цяла нощ в дома му.

Отношенията ви са строго регламентирани – по време и по часове. Вечери, закуски, съвместни разходки и пътувания – всичко това са действия, които претендират за сърцето ви, а не за тялото ви. Ако не осъзнавате границата, рискувате да се озовете в илюзията за партньорски отношения. Дори и да си позволите бонус като кафе или чаша вино след бурната нощ, не забравяйте, че това не е обичайното. Не оставайте за цяла нощ.

Не контролирайте.

Този съвет е адекватен за всички двойки, но въпроси като „Къде си?“ и „Какво правиш?“ се считат за проява на нежност и на загриженост, а във вашия случай това е навлизане в неприкосновена територия. Сексът с приятел не предполага ревност, претенции и взаимен интерес извън сексуалния. Да поясним: не трябва да ви интересува с кого е сексуалният ви партньор, има ли среща, какво е закусвал, с кого е на вечеря… Не го заливайте с нежни съобщения – това е просто още един начин за манипулация.

Спазвайте граници.

Тази точка е произходна на предходната. Винаги помнете какво ви свързва. Не любов. Не привързаност. Не общи деца, куче, бизнес или недвижими имоти. Движи ви единствено физиологията, затова не позволявайте на чувствата да се намесят и да размият границите на общуването ви.

Не забравяйте за любовта.

Да живеете без любов е сложно и скучно. Само защото на този етап от живота си сте решили да се откажете от пълноценни отношения заради секса без ангажименти, не ви превръща в желязната лейди. Разбира се, че може да се срещате и с други мъже и да мечтаете за сватба. Най-важното е тези мисли и емоции да са провокирани от друг мъж, а не от секс партньора ви.

Не забравяйте за защитата.

Сексът е нещо прекрасно. Но заболяванията, предавани полов път и неочакваната бременност – не са. Избирайте методи за контрацепция, които са удобни и за двамата. Обсъдете този въпрос и не забравяйте, че връзката ви не е изключение и вие също може да бъдете изненадани от неприятна новина.

Контролирайте чувствата си.

Да се влюбите в този, с когото сте правили секс – това е просто, тъй като окситоцинът си върши достатъчно добре работата. Ако не смятате да превръщате авантюрата си в дългосрочна връзка, обуздайте емоциите си. Една грешка стъпка и в сексуалния ви живот може да настъпи стагнация.

Пазете тайната си.

Не говорете за неангажиращите ви отношения със семейството и с приятелите си. Не всички могат да приемат подобен начин на живот за естествен.

TrafficNews.bg